Beskrivelse
Fyldt med frugtnuancer, som gør vinen meget appetitgivende. God struktur og en dejlig fasthed, som gør den perfekt til gastronomien.
Området
Audacia Rosado, Garnacha-Tempranillo, DOP Cariñena Cooperativa de Longares (Covinca)Området DOP Cariñena kunne i 2008 fejre sin 75 år jubilæum, som Aragonien ældste og Spaniens anden ældste Denominacion-område. Dens placering, gemt mellem verdenskendte områder som Penedès i Catalonien og Rioja, har gjort, at den nærmest var en hemmelighed blandt de spanske vinområder. Efterhånden som Cariñena er begyndt at producere mere spændende og moderne vine – og dette til yderst interessante priser – er den dukket op til eksport. Flere gode kooperativerhar været lokomotiver i denne gode udvikling. Området, som spåes en stort fremtid. Byen Cariñena, ca. 50 km syd for Zaragoza har både givet navn til vindistriktet som ligger omkring den og til en af Spaniens mest kendte druer, som i resten af Nordspanien hedder Cariñena og internationalt kendes som Carignan. Morsomt nok er netop denne drue ret sjælden i Cariñena, hvor de meget spredte vinmarker hovedsageligt er beplantet med Garnacha og Tempranillo. Det ret flade landskab gør, at man helt glemmer, at området ligger i en højde af ca. 700 m. o.h., og nyder derfor godt af en god afkøling om natten – noget som er gavnligt for produktion af mere delikate vine.
Producenten
Longares kooperativet (Covinca) er grundlagt i 1942 og samler i dag 200 druedyrkere, som har samlet deres kræfter, erfaring og tradition for at producere vine af høj kvalitet. Teamet bag Covinca kontrollerer dyrkningen på i alt 1.700 ha. i Longares-området, hvoraf en del parceller er beplantet med gamle vinstokke som giver meget koncentrerede og komplekse vine. Man prioriterer lokale druer som Macabeo (hvid), Garnacha, Mazuela, Tempranillo og Cariñena, men dyrker også druer som Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Fastsættelsen af høstdatoen og selve høsten foregår i tæt samarbejde med teamet bag kooperativet og selve transporten til kælderen foregår under beskyttet forhold. Kooperativet er udstyret med moderne udstyr til at producere topvine. At producere vine fra et areal på 1.700 ha. stiller store logistiske udfordringer til vinificeringsteamet, men Covinca, som er kendt som en af de bedste producenter i området, mestrer denne balance. Audacia-serien er vinificeret af ønolog Ana Becoecha.
Vinen
Audacia Rosado er lavet på 50% Garnacha og 50% Tempranillo høstet i Longares-området, hvor jordbunden især består af sten- og kalkaflejringer, med god dræning. Vinstokkene henter således vand og næring i dybden og nyder godt af vinden kaldt “Cierzo”, som hurtigt tørrer vinstokkene efter morgendis og holder dem (og druerne) fri for evt. skimmelangreb. Vinene i serien Audacia laves på udvalgte druer fra de bedste parceller. Druerne gennemgår en skindmacerering i 12 timer efterfulgt af en 4 uges gæring på moderne temperaturregulerede (18 grader) rustfrie ståltanke. Efter en skånsom filtrering bundfælder den naturligt i 14 dage. Den er aftappet i sin ungdom for at bevare druens aroma og friskhed. Audacia Rosado har en blank, pink farve med et stænk af lilla. I duften kommer der sarte, aromatiske nuancer af jordbær, ribs og kirsebær. Smagen er fyldt med kølige frugtnuancer, som gør vinen meget appetitgivende. I eftersmagen fornemmer man en god struktur og en dejlig fasthed, som gør den perfekt til gastronomien.
En dejlig, klassisk rosé som matcher godt alle sommerretter med skaldyr eller fisk og hvidt kød. Perfekt til et lille glas som aperitif.