Beskrivelse
En festlig, forfriskende, let perlende vin, der efterlader et lifligt, sødmefyldt, men stadig friskt indtryk.
Producenten
Brown Brothers, med sine ca. 310 ha. vinmarker, er beliggende i den nordøstlige del af staten Victoria på grænsen til New South Wales, nær bjergkæden Great Dividing Ranges. Vindyrkningen koncentrerer sig omkring dalen “King Valley”, der skærer sig ind i bjergkæden og gør det muligt for Brown Brothers indenfor nogle få hundrede kilometer at hente druer, der på en gang er typisk australske på det varme tørre lavland og nærmest “europæiske” i det køligere og mere fugtige højland.
Fra de højest beliggende marker i 800 meters højde hentes Riesling og Sauvignon Blanc samt Pinot Noir og Chardonnay til produktion af mousserende vin. Fra markerne i 500 meters højde hentes Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Muscat, Shiraz og Merlot, og på det varme lavland i 70 meters højde hentes bl.a. Tarrango og Orange Muscat.
Distriktet
Vinstokkene ankom faktisk til Australien allerede få år efter, at James Cook havde opdaget det nye kontinent (1770). På trods af de klimatiske vanskeligheder i starten forsøgte en del bønder at skabe sig en levevej via vinproduktion. I dag er Australien en ren guldgrube, hvad vin angår. Dels er kontinentet så isoleret, at man har kunnet forhindre, at mange af de sygdomme, der rammer europæiske vinstokke, vil brede sig hertil. Dels er klimaet unikt, når man forstår at udnytte det. Den tørre luft forhindrer mange svampesygdomme, noget som kræver mindre sprøjtning, og samtidig er en australsk vinbonde hvert år så godt som sikker på fuldmodne druer.
Et af de mest populære distrikter i dag er Victoria, i den sydøstlige del af landet. Her tillader de store forskelle i landskab, jordbund og klima at producere mange forskellige type vine.
Vinen
Zibibbo er et af de mange navne man bruger for druesorten Muscat Alexandria som er meget populær i Australien. Denne mousserende Zibibbo White er hovedsageligt lavet af Muscat Alexandria druer og en smule Chardonnay og Orange Muscat. De lukkede tanke, hvor vinen gærer, tilbageholder kulsyren i vinen, og når man opnår en alkoholprocent på ca. 6,5% standser man processen ved at sænke temperaturen. På denne måde beholder vinen de meget aromatiske nuancer og den naturlige sødme fra Muscatdruen.
Zibibbo er en festlig, forfriskende, let perlende vin, der efterlader et lifligt, sødmefyldt, men stadig friskt indtryk. Farven er lys strågul. I duften finder man nuancer af passionsfrugt, citrus og melon.
Zibibbo er perfekt til sorbet af eksotiske frugter, friske figner, passionsfrugter, ananas, kirsebær eller frugttærter. Den er også velegnet som apéritif (f.eks. med vandmelon eller honningmelon) eller bare til festlige lejligheder. Zibibbo bør serveres afkølet og er bedst i sin ungdom.