Beskrivelse
En rundere og mere sødmefuld version af vores årgangsvin. Perfekt til de tungere og sødere desserter – og julens risalamande
‘Dansk kirsebærvin fra Lolland af høj klasse og i min optik ubetinget det bedste vin der kommer fra Danmark. Modne tætte toner af kirsebær i duften som fortsætter i smagen med julekrydderier, peber, violer og vanilje. Velegnet til dyreryg eller en vildt ragout.’
✭ ✭ ✭ ✭ ✭ EKSTRA BLADET
‘Umiskendelig intens duft af mørke kirsebær, menthol. Meget vinøs. Imponerende koncentration, noget af en kraftkarl der balanceres flot af en herlig frugtsyre. Bravo!’
✭ ✭ ✭ ✭ ✭ ✭ Alt Om Vin
SMAGEN AF STEVNSBÆRRET
‘Late Bottled’ er fremstillet af Stevnskirsebær fra godsets egne plantager – primært fra de yngre træer på Skælstrupmark. Bærrene har massegæret i tre dage, hvorefter den pressede most er gæret videre på ståltanke. Normalt ville vi flaske vinen direkte fra ståltanken 9-10 måneder efter – eller lagre den videre på egetræsfade.
EN RUNDERE VIN
Men 90% af ‘Late Bottled’ har ligget 18 måneder på ståltanke, før den er flasket – heraf navnet. Det giver en mere rund vin – samtidig med at den primære frugt er bevaret. 10% af vinen har ligget på 225 og 400 liters egetræsfade, der tilføjer nuancer af chokolade, kaffe samt fine tanniner. ‘Late Bottled’ fremstår derfor mere mild og rund og som en flot partner til efterårets tunge desserter (med chokolade, blommer og brombær) eller julens risalamande.
Late Bottled har godt af en tur på karaffel en time inden servering. Vinen kan stå åbent et par uger et køligt sted evt. i køleskab.
VELEGNET TIL: KRAFTIGE OSTE, DESSERTER, MØRK CHOKOLADE, RÅMARINEREDE BÆR, RIS A LA MANDE