Beskrivelse
Diskret træ og majs i næsen. Majsen er mere tydelig i smagen, hvor man også aner honning og vanilje. Den slutter med sarte noter af peber og eg, der giver en lidt varm afslutning med en flot syrebalance.
Michter’s historie starter i 1753. Efter forbudstiden gennemgik virksomheden en turbulent periode, inden de i 1990’erne fik nye ejere, som har løftet kvaliteten. Der er fokus på alle detaljer i produktionen, men på specielt 5 områder adskiller de sig fra andre producenter: 1. De tørrer træet til deres fade under åben himmel i op til fire år. 2. De toaster deres fade ved lav varme, og resultatet er en blødere whiskey. 3. De tapper whiskeyen på fadene ved 51,5%, hvilket er lavere end normalt. Det betyder, at de skal bruge flere fade, og whiskeyen dermed får mere fadkontakt. Desuden får de også et bedre produkt i kraft af mindre fortynding efter lagring. 4. De hæver og sænker løbende temperaturen i deres lagerbygning (“heat cycling”), hvilken gør, at whiskeyen presses ud i træet når temperaturen stiger og tilbage igen, når den falder. 5. De analyserer hvert enkelt batch nøje og tilpasser filtreringen til hver batch for at bevare mest muligt af smagen, mens de fjerner uønskede dele. Resultatet er whiskey af meget høj kvalitet, som har vundet stor international anerkendelse. Deres bourbon er et “Small Batch”-produkt, hvor de blender maksimalt 20 fade pr. batch, hvilket stiller store krav til hvert eneste fad, da et dårligt fad ikke kan skjules i mængden.
Mere om US1 Kentucky Straight Bourbon.
Der er mange producenter, der ynder at skrive “small batch” på deres etiketter, men når Mitcher’s gør det, er der virkelig tale om small batch.
Der produceres sjældent mere end 25-30 fade af denne Bourbon ad gangen. Her kan man altså ikke maskere fejl, og det kræver perfektion i hver enkelt tønde. Det virker ikke til at være noget problem for Mitcher’s.
Hvordan smager US1 Kentucky Straight Bourbon?
Diskret træ og majs i næsen. Majsen er mere tydelig i smagen, hvor man også aner honning og vanilje. Den slutter med sarte noter af peber og eg, der giver en lidt varm afslutning med en flot syrebalance.