Beskrivelse
Tør og sprød og med sødmefulde toner, som gør den meget harmonisk.
Producenten
Den første Malan kom allerede til Sydafrika fra Frankrig i 1688 for at dyrke vin, men det var det først i 1953, at Frans Malan grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i det nordvestlige Stellenbosch, og først i 1968 at den første håndaftapning på flaske fandt sted på ejendommen. Siden er det gået stærkt for Simonsig, som i dag er leverandør af en lang række fremragende traditionelle vine.
Det er i Stellenbosch at Frans Malan i 1970-erne producerede Sydafrikas første Rhine Riesling, Chardonnay og Méthode Champenoise vine, den sidste døbte han Kaapse Vonkel. Han lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, eksperimenter med kombinationer af jordbund og druesorter – i et forsøg på at opnå den bedste kvalitet.
Siden 1983 har det været Frans Malans tre sønner, som styrer Simonsig Estate, og hver af dem har en meget defineret rolle. Pieter Malan tager sig af marketing og salg i mere end tyve lande verden over, mens François Malan forvalter dyrkningen af familiens tre ejendomme med i alt 300 ha., hvoraf de 70 ha. producerer frugt til eksport. Det er den yngste bror Johan, som har ansvaret for vinificeringen af vinene på Simonsig Estate, godt hjulpet af François, da de begge er uddannede på Stellenbosch-universitetet for vindyrkning og oenologi.
Distriktet
Kaapse Vonkel var Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder sig i dag i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs ‘sparkling wines’ fra området. I 2004 besluttede husets kældermester Johan Malan at sende en rosé-udgave af Kaapse Vonkel ved at anvende de tre Pinot’er på ejendommen:
Vinen
Pinot Noir, Pinotage, og Pinot Meunier.Den lange gæring på flaske tager ca. 18 måneder hos Simonsig, og det forklarer vinens ekstremt fine mousse. Det er de frugtrige toner, som dominerer i denne mousserende rosé med sarte aromaer af roser, røde bær og en smule rugbrød. I smagen er vinen tør og sprød og med sødmefulde toner, som gør den meget harmonisk. Kaapse Vonkel Rosé er perfekt som velkomstdrink f.eks. sammen med små kanapéer eller tapas, sushi, eller til kolde buffeter, receptioner m.m. Den vil også egne sig fint som et festligt indslag til en fiske- eller skaldyrsret, men også til salater – f.eks. med rød grapefrugt eller ananas.