Beskrivelse
Smagen er meget aromatisk med eksotiske toner af vanille, æbler og modne druer. Vinen har en god fedme i eftersmagen.
Producenten
Robert Mondavi er uden tvivl den producent som har betydet mest for vinindustrien i Californien (og i særdeleshed i Napa Valley). Siden 1966 har han været med til at gøre området kendt og respekteret og har i mange år kæmpet for at fremme kvalitet både i sit eget vinhus men også i området generelt.
Robert Mondavi har hovedsæde på St. Helena Highway nær Oakville i Napa Valley. Husets berømte indgangsbygning som er afbildet på nogle af vinene, er ikke til at overse når man kommer forbi og er en af de mest besøgte ejendomme i området. Vinmarkerne er beliggende dels nær ejendommen – To Kalon vinmark, dels i Stags Leaps District – Wappo Hill vinmark. Den første blev oprindeligt beplantet så tidligt som i 1868 og nogle af de aktuelle vinstokke stammer fra 1945. De fleste er dog 25-35 år gamle.
Udover vine fra disse to vinmarker henter vinhuset også druer fra andre ejede marker i Napa Valley og i det nordlige Californien. Kælderen hos Robert Mondavi er udstyret med de fornemste faciliteter til at producere topvine.
Distriktet
Det var franciskaner munke, som plantede de første vinmarker nær Los Angeles i 1779. Derfra bredte vinen sig i Sonoma, Napa og Santa Clara og oplevede en sand opblomstring, indtil man hundrede år senere fra 1880 oplevede samme plage som i Europa – vinlusen Phylloxera, der lagde alle markerne brak. En plage mere skulle ramme de nybeplantede vinmarker – nemlig forbudstiden fra 1920 til 1933. Men fra 1970 til 1975 oplevede man i hele Californien kæmpe investeringer i både beplantninger af nye druesorter og indførelse af nyt udstyr i kældrene.
Vinen
Druesammensætningen i Chadonnay Twin Oaks er normalt 77-80% Chardonnay. Resten af blandingen består af flere forskellige druer. Gæringen foregår på ståltanke efter en lang skindkontakt for en del af høsten. Modningen foregår i ca. 5-6 måneder på en blanding af ståltanke og franske træfade.
I duften byder Chardonnay Twin Oaks på toner af pærer, ferskner og hvide blomster. Smagen er meget aromatisk med eksotiske toner af vanille, æbler og modne druer. Vinen har en god fedme i eftersmagen.
Server den til skaldyr- og fiskeretter i sauce, cremede supper, laksetærter og risottoer med hvide saucer.