Beskrivelse
Smagen er frugtdreven og elegant, med Pinot Noir druens typiske karakteristika som hindbær og jordbær men også subtile krydderier.
Producenten
Star Angel ejes og styres af det chilenske vinhus Montes, som anerkendes bredt som pioneren inden for kvalitetsvin i Chile og som en af landets bedste vinproducenter – hvis ikke den bedste. Montes har også etableret sig i Argentina og i Napa Valley med Napa Angel.
Seneste skud på stammen er Star Angel fra Paso Roble og Santa Rita Hills. Som den førende producent af Syrah i Chile ønskede man at finde et “hjem” til denne drue også i Californien, og det fandt man i Paso Robles. Som bonus laver man også Pinot Noir i Santa Rita Hills. Navnet Star Angel er en dedikation til Douglas Murray, der var med til at stifte Montes tilbage i 1987, men som døde i 2010 efter en lang kamp mod kræft. Nu skal Star Angel skinne som et minde om ham.
Distriktet
Santa Rita Hills er et AVA (American Viticultural Area) i Santa Barbara County i Californien. Det blev oprettet som AVA i 2001 under navnet Santa Rita Hills, men måtte ændre navnet til Sta. Rita Hills i 2006 efter protester fra det store vinhus, Santa Rita fra Chile. Regionen er eksponeret for kølige vinde fra Stillehavet, og bakkerne gør til, at der dannes tåge, hvilket giver et køligt klima, hvor Pinot Noir og Chardonnay trives.
Vinen
Denne vin er lavet på Pinot Noir druer fra Santa.Rita Hills. Det særlige mikroklima her gør til, at det er hjem for nogle af de mest spændende Pinot Noir baserede vine fra hele Californien. Høstudbyttet er 6 ton pr. hektar, og der fremstilles kun ca. 700 kasser om året af denne vin. Efter gæringen lagrer vinen i et år på franske egefade.
Vinen har en rubinrød farve med lys kant. I duften er der en fin balance mellem granatæble, blåbær, blomme og et strejf af the. Smagen er frugtdreven og elegant, med Pinot Noir druens typiske karakteristika som hindbær og jordbær men også subtile krydderier. Vinen er i en flot balance, og de velintegrerede tanniner og den fine syre giver en dejlig friskhed i finalen.
Servér vinen ved 17-19 grader til fugle- og dyrevildt og til kalvesteg – og i det hele taget på samme måde som du ville bruge en god, yngre Bourgognevin. En kort iltning på karaffel kan anbefales.