Beskrivelse
Forestil dig – kandiseret appelsinskal, lys karamel, valnødder, sveske, vanilje og undertoner af kanel …..
J H Andresen er et lille, portugisisk ejet portvinshus med danske rødder.
Colheita er en portvin af tawny-typen, der skal lagre minimum 7 år på træfade og skal være fra én og samme årgang. Med 20 års oxidativ lagring på træfade opfylder denne Colheita 1995 så rigeligt lagringskravene, og vigtigere: vinen har med to årtier på langs fået skønne, koncentrerede lagringsaromaer, hvor vinens frugt er forvandlet til blid og blød, ravfarvet eliksir.
Andresen Colheita Port 1995 fremstår nu drikkemoden og afbalanceret med lys karamel, valnødder, sveske, vanilje og en krydret undertone af kanel og kandiseret appelsinskal. Sødmen er godt balanceret med vinens andre komponenter, og dette vil være en dejlig makker til intense desserter med praliné, kaffe, mandler eller indslag af karamel/toffee. Har man syltede nødder og en lagret Comté eller Gruyère på køl, så rist et stykke brød gyldent og prøv denne vin til; det skal nok ende lykkeligt.
Til serveringen anbefaler vi en temperatur på 13-19° samt et godt hvidvinsglas, der er rummeligt nok til at man får den fulde duftoplevelse.
Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 3-6 uger – længst på køl.