Beskrivelse
Ret intens og afrundet med en god struktur og et godt bid til sidst. Den har en imponerende kompleksitet.
Vino Rosso Organico er sammensat af lige dele økologiske Negroamaro- og Primitivo-druer, fortrinsvis fra Puglia, men også
fra andre områder i Italien. Vinen har gæret og lagret kort på ståltanke, dette for at fremhæve druernes frugtige og aromatiske stil.
Vinen har en flot, rubinrød farve og en sødmefuld og krydret duft af modne frugter og julekrydderier: kanel, nellike. Smagen er ret intens og afrundet med en god struktur og et godt bid til sidst. Den har en imponerende kompleksitet og charme for en vin i denne prisklasse. Dens umiddelbarhed gør den meget anvendelig i til mange slags mad.
Servér den til sammenkogte grønsags- og kødretter, til grillet oksekød, lam eller svinekød. Prøv den også til pasta- eller risottoretter.
Vinene i Missetti-serien er udvalgt af Østjysk Vinforsyning/VINOBLE og aftappet i Danmark i samarbejde med Georg Bestle (grundlagt 1892 og kongelig hofleverandør). Vinene skal være klassiske repræsentanter for hver deres område i Italien,
og kvaliteten skal være god.
Da grækerne kom til Italien, blev de så imponerede af Italien som vinland, og især af de mange vindistrikter, at de kaldte landet Oenotria: “vinens land”. Produktionen af vin går derfor meget langt tilbage. Før grækerne var etruskerne kendt for deres dygtighed med hensyn til vin,
og senere var romerne med til at systematisere produktionen og handlen.
Vinproduktionen har haft stor betydning for italiensk landbrug i hele middelalderen og helt op til vore dage. Som i mange andre europæiske lande har kirken med sine mange klostre haft stor indflydelse på udbredelse og udvikling af vintraditionen.
Cirka 792.000 hektar vinmarker er fordelt i hele landet. Dog er de nordligste områder som Piemonte, Veneto og Toscana de mest kendte.
Områder som Puglia, Sicilien og Friuli er ved at vinde frem.