Beskrivelse
Denne vin er udelukkende produceret fra vinmarker på bjergsiden, hvis bedste druer efter høsten efterlades til tørre i frugtkælderen. Før servering lagres den på egetræsfade og tappes derefter i deres underjordiske kældre.
Druerne høstes i starten af oktober, efter let overmodning. Høsten sker i hånden, da de vælger de bedste klaser til efterfølgende tørring.
Efter omhyggelig tørring i trækasser afstilkes druerne i begyndelsen af februar og knuses let, mosten gæres i længere periode .
Derefter overføres vinen til store egetræsfade til lagring, i over over 3 år.
Til sidst tappes Amaronen på flaske, og ligger på flaske i 6-8 måneder inden den frigives til salg
Flot rubinrød farve. Duftnoter af eg og valnød, efterfulgt af blåbær og morelkirsebær.
Fremragende til stegeretter og vildt, den er også ideel til lagrede og/eller krydrede oste.
Vi anbefaler at fjerne proppen et par timer tidligere eller at ‘ilte’ med en karaffel
Familien Aldegheri har arbejdet i hjertet af det smukke Valpolicella-distrikt med lidenskab og engagement siden 1956, hvor vingården kom i familiens eje.
Idag drives vingården af to generationer som hver især har deres opgaver. Konstant udvikling af teknologi og fokus på vinmarkerne er med til hele tiden at øge kvaliteten. Valpolicella er det overordnede navn givet til fire små dale, dannet i oldtiden, da gletschere i Lessinia bjergene smeltede og store vandmasser søgte nedad.
Kombinationen af frisk bjergluft og milde briser fra Garda søen skaber et vidunderligt og naturligt mikroklima og ideelle forhold for vindyrkningen. Området er de senere årtier blevet kendt for deres passito vine – tørring af druer til Amarone og Recioto. Vine som altid er blevet fremstillet her men om verden og især Danmark virkelig har fået øjnene op for.
Aldegheri er både traditioner, nytænkning, moderne teknologi samt stor forkærlighed og respekt for naturen og der produceres en bred vifte af kvalitetsvine.