Beskrivelse
I smagen er den velouragtig først, men eksploderer nærmest i munden med stor sprødhed og en lang eftersmag.
Producenten:
Når Angelo Gaja i dag regnes for én af verdens største personligheder indenfor vinbranchen, så er det ikke på grund af størrelsen af hans vingårde i Piemonte og nu også Toscana. Vinmarkerne er naturligvis ideelle, men helt afgørende er dog Gajas store personlighed og hans kompromisløse kamp for at producere det ypperligste, og til det går han gerne sine helt egne veje. Også med sine Grappa’er er Angelo Gaja kompromisløs. Oprindelsen skal skinne helt klart igennem, for kvaliteten – også her – starter i markerne. Efter den klassiske grappa-destillering bliver nogle af Gajas Grappa’er lagret på fade af 4 forskellige trætyper: Akacie, birk, enebær og eg. Opholdet på træ giver en flot, gylden farve (som varierer efter træsorten) til grappa’en og gør den blødere. Gaja begyndte at producere Grappa i 1980 og i dag tilbyder man Grappa’er lavet med druer fra flere af ejendommens marker, i såvel Piemonte som Toscana.
Grappa:
Grappa Sito Moresco laves på pomace af Nebbiolo som er blevet anvendt til vinen af samme navn i DOC Langhe. Måske en af de mest karakterfulde grappa’er hos Gaja. I duften finder man toner af krydderier, mos, skovbund og violer. I smagen er den velouragtig først, men eksploderer nærmest i munden med stor sprødhed og en lang eftersmag.