Beskrivelse
Mørk chokolade og friskmalet kaffebønner smelter sammen med søde noter af friske figner.
Producenten
BenRiach åbnede i 1898 for single malt whisky produktion. Destilleriet ligger i Speyside nær byen Glæder var dog kort da destilleriet lukkede igen i år 1900 grundet dårlige tider. Heldigvis lå nabodestilleriet Longmorn ved siden af og dem gik det en smule bedre. Longmorn udnyttede derfor BenRiachs faciliteter. i 1965 genåbnede BenRiach og destilleriet grundet en stor fremgang for whiksy. I 2004 blev destilleriet selvstændigt da det blev købt af “The BenRiach Distillery Company Limited”. i 2016 tager Brown-Forman over og med Deres støtte kan BenRiach nå uanede højder. BenRiach har altid været kendt for sine experimenterende wood-finishes. Man laver både røget/tørvet whisky, men også whisky helt uden røg. Som kun en ud af to producenter i Speyside malter BenRiach selv deres malt, hvilket giver dem større fleksibilitet og gør whisky’en helt som de ønsker.
Benriach 17 år, PX finish – 46%:
Modnet i den traditionelle stil på amerikanske bourbon tønder,hvorefter den lagres på Pedro Ximenez sherry fade fra Jerez de la Frontera i Andalusien, Sydspanien.
Denne fadkombination giver en helt unik smagskombination af mørk chokolade samt en sødlig smag fra fadet.
Duft:
Krydderier, chokolade og sukkerbelagte mandle og chokolade kage.
Farve:
Gylden mahogni.
Smag:
Mørk chokolade og friskmalet kaffebønner smelter sammen med søde noter af friske figner. Cigarkasse og krydderier der giver en ange kontrastfyldte eftersmag.
Sødlig eftersmag fra Sherry-fadet.
Helt igennem kompleks og dyb whisky.