Beskrivelse
En anderledes vin fra et meget interessant område i Italien. Kombinationen af store mængder sol, bakket landskab og Montepulciano druen, giver god balance og blød frugt.
Vinen har en elegant farve med en brun kant. Duften giver modne bær, brombær og mørke blommer. Smagen er meget harmonisk med bløde tanniner fra fadlagringen og en dejlig elegance i eftersmagen.
Capitanio et et godt match til kødretter og gerne grillkød.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Capitanio er fremstillet på en kombination af de lokale druer 70% Montepulciano, 15% Trebbian Toscano og 15% Aglianico. Mosten gennemgår en gæring på 10 – 12 dage ved kontrolleret temperatur på 25 – 27°C.
Om Producenten
Botter blev grundlagt af Carlo Botter og hans hustru Maria i 1928 i Fossalta di Piave, en lille by i nærheden af Venedig. De startede med en lille forretning, som solgte vin på fade.
I 60-erne kom de to sønner Arnaldo og Enzo til firmaet og begyndte at sælge vin på flaske. Det gav firmaet et boost på det italienske marked og hvad mere vigtigt var, det blev begyndelsen på en ekspansion til andre lande. Nogle af Venetos vin kom fra familiens egne vinmarker i nærheden af Treviso, men snart begyndte Botter også at handle med vine fra det nordlige Italien til det sydlige.
I slutningen af 90-erne kom tredje generation Annalisa, Alessandro og Luca ind i firmaet og Botter oplevede yderligere vækst.
I da ger Botter én af de største producenter og eksportører af italiensk vin og 1 ud af 35 flasker italiensk vin eksporteres af Botter