Beskrivelse
På Château de Pez foretages høsten manuelt, og hver drue vinificeres for sig. Gæringen varer i 3 uger efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Gæringen foretages i for Médoc klassiske gæringskar af træ. Derpå foretages assemblage, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Vinen bliver derefter modnet 15-18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye.
Farven er meget dyb med et blankt skær. Duften kommer fint frem med lidt iltning med nuancer af kakao, solbær, blåbær og brombær. I smagen virker vinen først ret aromatisk, frugtrig og umiddelbar, men ret hurtigt udvikler dybden og kompleksiteten sig i vinen. Det er en vin, der fortjener at blive gemt i nogle år for at give fuldt udbytte. Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.