Beskrivelse
Er meget frugtrig og umiddelbar i duften, med toner af kirsebær og hindbær. De samme toner fortsætter i smagen, hvor man også finder nuancer af blomme, blåbær og mørke krydderier.
Distriktet
Det var franciskaner munke, som plantede de første vinmarker nær Los Angeles i 1779. Derfra bredte vinen sig i Sonoma, Napa og Santa Clara og oplevede en sand opblomstring, indtil man hundrede år senere fra 1880 oplevede samme plage som i Europa – vinlusen Phylloxera, der lagde alle markerne brak. En plage mere skulle ramme de nybeplantede vinmarker – nemlig forbudstiden fra 1920 til 1933. Men fra 1970 til 1975 oplevede man i hele Californien kæmpe investeringer i både beplantninger af nye druesorter og indførelse af nyt udstyr i kældrene.
Producenten
Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar Valeriano Jacuzzis fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder “den amerikanske Rhônestil”. I 1991 blev produktionsfaciliteter flyttet fra Oakley til Sonoma Valley (Carneros) i en ny ejendom, som udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt valgt for sit kølige klima, der giver gode betingelser for Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane, som vinmarkerne er beplantet med.
Fra denne historiske ejendom, hvor der engang lå en Miwok landsby og som også har været en af de første lejre for Sonoma Mission, har man en fantastisk udsigt over Carneros Valley. Smagerummet på ejendommen ligger i en bygning oprindeligt fra 1850, omringet af varme kilder, kæmpe træer og ikke færre end 5.000 rosenbuske. Stedet er et besøg værd!
Cline Cellars har fået adskillige udmærkelser for deres fyldige og komplekse Zinfandel vine og for deres vine i Rhônestil. Firmaets Carignan, Zinfandel, og Mourvèdre druer produceres på nogle af de ældste vinstokke i Californien. På vingården i Oakley f.eks. kan man producere vine på Contra Costa vinstokke, som er mellem 80 og 110 år gamle.
Vinen
Cashmere blev oprindeligt lavet specielt for den årlig vinfestival i Paso Robles, arrangeret af Hospice du Rhône, et non-profit center som beskæftiger sig med promovering, uddannelse m.m. for både private og fagfolk, omkring Rhônes klassiske druer.
Cashmere er lavet på ca. halv Mourvèdre, med den anden halvdel fordelt på Syrah og Grenache. Mourvèdre og Grenache kommer fra Clines vinmarker i Contra Costa County (Oakley), mens Syrah stammer fra Lake County (nordøst for Sonoma) og Suisun (Central Valley, øst for Sonoma). Druerne er høstet separat på hver parcel ved optimal modning. Efter en separat gæring på ståltanke, er vinen bundfældet naturligt, før den overføres (uden filtrering) på franske egetræsfade, hvor den får mere fylde og velour.
Cashmere er meget frugtrig og umiddelbar i duften, med toner af kirsebær og hindbær, men også mørkere toner af chokolade og peber. De samme toner fortsætter i smagen, hvor man også finder nuancer af blomme, blåbær og mørke krydderier. Server den til fjerkræ, and-, lam- eller svinekød, men også til kraftigere kødretter.