Beskrivelse
Dens alder giver den mere kompleksitet og dybde, med nuancer af blomster, citrusfrugter, lindeblomst, tørrede frugter (abrikos)
Distriktet
Bordeauxs umiddelbare nordlige nabo, Cognac, er sikkert verdens mest kendte distrikt for produktion af brændevin – og dette siden det 15. århundrede. Det var imidlertid først i 1860, at den franske geolog Coquand og hans assistent lavede en opdeling af området efter jordbundsforholdene og opdagede, at kvaliteten af Cognac var tæt forbundet med netop jordbundstypen. 6 områder blev derefter fastlagt, hvor den bedste – Grande Champagne – ligger i midten af området. Navnet kommer fra Champagnedistriktet længere nordpå og skyldes, at man i området finder en meget kridtholdig jordbund, som ligner den i det berømte franske vindistrikt. Kridtet udgør ca. 35% i det øverste lag og helt op til ca. 80% længere nede. Og i Cognac som i Champagne giver denne jordtype finesse og charme.
Cognacen
Cognac’enSammensat af Cognac som er modnet i 7-14 år på mellemristede fade af eg fra Limousin. Først modnet i 3 år på nye træfade og derefter i fugtige kældre på ældre, store træfade og klassiske, små cognac træfade. Alkoholsænkningen foretages gradvist med 5% i løbet af 6-12 måneder. Farven er gylden med rødlige toner. Dens alder giver den mere kompleksitet og dybde, med nuancer af blomster, citrusfrugter, lindeblomst, tørrede frugter (abrikos). Flot afrundet i munden med en god kombination af frugtrige, sødlige, næsten eksotiske toner, krydderier, men også en mineralitet og en friskhed, som gør den ekstrem charmerende i eftersmagen. Nyd den efter et måltid, evt. sammen med kaffe. Kan også bruges som aperitif. Gold medal, Best in Class ved International Wine and Spirit Competition 2011 i London. Revue du Vin de France: ‘En perfekt introduktion til den elegance en Cognac Grande Champagne bør have’.