Beskrivelse
Smag af karamel og farin med et strejf af Rancio og lækker finish. Eftersmag af krydderier, karamel og atter karamel.
Denne vin er fremstillet på Solera metoden. Gennemsnitsalderen for base vinen er 8 år. Fremstillet på en blanding af 80% Langhorn Creek og 20% Barossa Valley frugt. Druerne er Verdelho, Grenache, Shiraz, Palomino, Frontignac og Muscadelle. Lys brun farve med rødbrune nuancer. Delikat rancio næse med en nøddeagtig note. Smag af karamel og farin med et strejf af Rancio og lækker finish. Eftersmag af krydderier, karamel og atter karamel.
Noten kommer fra at blande gamle prisvindende vine med yngre og friskere vine. Old Codger Tawny er en likørvin med sødme og smag af valnød. Afslutningen er en varm fornemmelse af alkohol og egetræs tannin, der giver en tørhed. Ved hjælp af brugen af Solera-blandings-systemet, giver det en ensartethed og kvalitet fra år til år. Den har en vidunderlig smagskombination, der bedst indtages sammen med gode venner og dejlige oste. Hvis du ønsker en cocktail, kan du hælde den i et glas med is og tonic og en smule lime.
Engang omkring slutningen af det 19. århundrede var kun 2 tønder land af de 72 ha. ejendommen besad tilplantet med druer. Hovedfokus dengang var græsning og kvægavl.
I 1930erne købte Oscar Semmler, Wayne bedstefar, ejendommen og mere vinmark blev plantet, men det forblev primært kvægavl der var i fokus. Sådan forblev det indtil 1970erne da Oscars søn Ken returnerede til Barossa Valley efter sin tid som jagerpilot hos RAF under Vietnam krigen.
I 1975 tog det yderligere fart da Ken påbegyndte store tilplantninger af Shiraz druen. I dag er 45 tønder land er beplantet med Shiraz, Merlot, Cabernet
Sauvignon, og Chardonnay. Vi skal helt frem til 1990 før Ken og Wayne besluttede sig for at beholde nogle af druerne og begynde at producere vin under eget navn under varemærket “Willowbend”. I 1998 kom det store gennembrud da Robert Parker gav vinhuset nogle flotte anmeldelser.
Det betød fra den ene dag til den anden at interessen fra USA eksploderede og førte til navnet måtte ændres fra Willowbend til Dutschke. Dette for at sikre sig at vinene blev forbundet med dem der lavede dem og ikke blot til et navn som ingen, ud over Ken og Wayne, kendte betydningen af. Egen produktionen bliver aldrig en stor produktion. Derfor bliver det meste af frugten stadig solgt fra til andre vinproducenter i Barossa Valley såsom Krondorf og Mildara Blass. Dutschke producerer i dag ca. 30.000 fl. vin årligt, så der er stadig tale om en lille producent.