Beskrivelse
I smagen finder man karakter af mandler, friske hasselnødder og eksotiske frugter.
Producent
Hubert Beck var oprindeligt et lille familieforetagende i den meget smukke by Dambach-la-Ville i nærheden af byen Selestat. Flere generationer af familien Beck har haft med vindyrkning eller vinhandel at gøre siden 1579 i Dambach. Men i 2010 – da ingen af Hubert og Flora Becks to børn ønskede at overtage vingården – solgte man firmaet og de 8 ha. økologiskdyrkede vinmarker til en kollega i byen: Ruhlmann-Schutz.De nye ejere var ikke nybegyndere, idet Ruhlmann-Schutz blev grundlagt i 1688. Siden 1993 har parrene Christine (datteren) og Jean-Victor Schutz samt Laurence og André (sønnen) Ruhlmann, stået ved roret. Firmaet producerer i dag vine på ca. 30 ha. vinmarker og er kendt og respekteret som en af de absolut bedste vinproducenter i området. Det er dog stadig Hubert Beck, som har ansvaret for dyrkningen på ‘sine’ vinmarker.
District
Alsace er et af de franske vinområder, som gennem mange år har været genstand for stor opmærksomhed – og absolut ikke uden grund. Området er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig. Vinmarkerne ligger for foden af bjergkæden Vogeserne (Les Vosges) og danner en fin baggrund for de mange hyggelige landsbyer, som findes langs ‘Route du vin’ – vinvejen i Alsace.Vogeserne yder læ og beskyttelse til vinmarkerne, og området har således både den laveste nedbørsmængde og de fleste solskinstimer i Frankrig. I området finder man mange vinkooperativer, nogle bedre end andre, men der er ingen tvivl om, at det er de mange små familieforetagender, der er både hjertet og sjælen i Alsace. Det er blandt disse ofte små producenter, man finder perlerne.
Pinot Blanc fra Hubert Beck er en meget frisk og frugtrig vin. Den har en god balance mellem en charmerende sødme i smagen og en tør eftersmag. Man kan ikke andet end at blive charmeret af vinen og hurtigt komme til at holde af den. Pinot Blanc er rent gastronomisk meget anvendelig til mange formål. Den vil f.eks. være en god ledsager til salater, postejer og fjerkræsretter, men Pinot Blanc er bedst til f.eks. buffet ved receptioner, til sommermad eller skovtur.Pinot Blanc er bedst, når den er ung og stadig har sin umiddelbare frugt og charme. Serveres afkølet men ikke iskold!