Beskrivelse
En god frugtsødme med en fløjlsblød struktur og en lækker krydret stil. Afslutter ganske lifligt og intenst.
Missetti Sangiovese fra Emilia-Romagna-regionen er lavet på den lokale Sangiovese-druevariant, Sangiovese di Romagna, høstet på flere vinmarker i området.
Vinen er udelukkende vinificeret på ståltanke, da man i denne moderne udgave af en Sangiovese prioriterer friskheden, frugten og aromaen. Allerede i duften fornemmer man den moderne stil med liflige, delikate og sprøde noter af kirsebær, blomme og en smule brombær. Vinen har en god frugtsødme med en fløjlsblød struktur og en lækker, krydret stil. Den slutter ganske lifligt og intenst med afrundet tannin. Servér den til pasta, sammenkogte grønsags- og kødretter, især med svinekød eller lam. Også velegnet til fjerkræ og hvidskimmelost.
Emilia-Romagna-regionen strækker sig over et stort område i det nordlige Italien. Regionens nordlige grænse trækkes af floden Po, og den sydlige af Appenninerne. Bjergkæden tager sin begyndelse i Piemonte i nord og løber tværs ned gennem Italien til Basilicata i syd. Som følge af den geografiske beliggenhed breder Emilia-Romagna sig over store dele af Posletten og omfatter blandt andet noget af Italiens mest frugtbare landbrugsjord. Vinmarkerne er beliggende på de bløde bakker, mens lavlandet er beplantet med andre afgrøder. Området er den næststørste producent af kiwifrugter i verden.