Beskrivelse
Quartet Brut Rosé laves på ca. Pinot Noir (55%) og Chardonnay. For at opnå den sarte laksfarve tager man en lille portion Pinot Noir-druer, som man vinificerer som rød. Vinen udgør ca. 5% af blandingen og tilsættes hvidvinen inden champagne-gæringen på flaske, som varer i min. to år. Som det er traditionen hos Louis Roederer, bruger man også i “Quartet” en del Reserve vine, som er udvalgt blandt de bedste vine fra hver årgang. Reserve-vinen modnes i op til 5 år på egetræsfade, der er special bygget og importeret fra Frankrig.
Et udvalg af disse reserve-vine fra forskellige årgange bliver efter høsten tilsat den unge vin. Quartet er således produceret efter årelange traditioner opbygget af et af Champagnes bedste huse.Vinens fylde, finesse og intensitet er så usædvanlig, at mange eksperter (og forbrugere) har udtrykt en uforbeholden begejstring. Quartet Brut Rosé har en meget flot og vedvarende mousse. Duften er aromatisk og umiddelbar med delikate nuancer af røde frugter (kirsebær og hindbær). I smagen er den meget fyldig og elegant med en fantastisk balance mellem friskhed, frugtsødme og tørhed. Man fornemmer Pinot Noirs struktur og renhed og Chardonnays fedme og elegance. “Brilliant with food”, siger Steven Spurrier, Decanter.