Beskrivelse
Sazerac Rye Whisky – The One and Only New Orleans Original
Sazerac Rye Whisky, symbolet på New Orleans tradition og historie.
Rye Whisky, der kan dateres tilbage til 1800-tallet. Omkring det tidspunkt, hvor saloner, forklædte som kaffehuse, voksede op i New Orleans gader.
Det var på Sazerac Coffee House på Royal Street, hvor den lokale overklasse, serveredes “toddies” lavet på Rye Whisky og Peychauds Bitters. Den mixede drink blev kendt som “Sazerac” – Amerikas første cocktail blev født, og dette er whiskyen, der startede det hele.
Any crispier and the glass would shatter…a rare and valuable gem!” – Jim Murray
I 1838 behandlede Antoine Amedie Peychaud, en apoteksejer i New Orleans, sine venner med brandy-toddies af hans egen opskrift, inklusive hans “Peychaud’s Bitters”, lavet af en hemmelig familieopskrift. Toddies blev fremstillet ved hjælp af et æggebæger som målekop, en jigger, som blev kendt som “coquetier” (udtales “ko-k-tay”), som blev til “cocktail”!
I 1850 var Sazerac Cocktail – fransk Sazerac brandy og Peychauds Bitters, enormt populær og blev den første “brandede” cocktail.
I 1873 blev opskriften på Sazerac Cocktail ændret. Fransk Brandy blev erstattet med American Rye whisky, og et strejf af absint blev tilføjet.
I 1933 blev Sazerac Cocktail aftappet og markedsført af Sazerac Company i New Orleans. Samme år blev “Herbsaint”, en pastis lavet efter en fransk opskrift. “Herbsaint” blev navngivet efter New Orleans-betegnelsen for malurt – “Herb Sainte.”
I 1940 blev den officielle Sazerac Cocktail-opskrift ændret til at bruge Herbsaint som absint.
Endelig, i 2000, blev den officielle Sazerac Cocktail-opskrift modificeret til at bruge Sazerac Kentucky Straight Rye Whisky.
Den officielle Sazerac Cocktail
– 1 Sukkerknald
– 45 ml Sazerac Rye Whisky
– 6 ml Herbsaint
– 3 dråber Peychaud’s Bitters
– Citronskal
Fyld et glas med is. I et andet glas placeres sukkerknalden og Peychaud’s Bitters tilsættes. Knus derefter sukkerkuben. Tilføj Sazerac Rye Whisky til det glas der indeholder Peychaud’s Bitters og sukker. Tøm isen fra det første glas, og belæg det glas med Herbsaint. Kassér derefter den resterende Herbsaint. Tøm whisky, bitteren og sukkerblandingen over i det andet glas og pynt med citronskal.