Beskrivelse
En utroligt spændende vin fra Simonsig – har en perfekt balance mellem sødme, struktur og sprødhed. Producenten Den første Malan kom allerede til Sydafrika fra Frankrig i 1688 for at dyrke vin, men det var det først i 1953, at Frans Malan grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i det nordvestlige Stellenbosch, og først i 1968 at den første håndaftapning på flaske fandt sted på ejendommen. Siden er det gået stærkt for Simonsig, som i dag er leverandør af en lang række fremragende traditionelle vine. Det er i Stellenbosch at Frans Malan i 1970-erne producerede Sydafrikas første Rhine Riesling, Chardonnay og Méthode Champenoise vine, den sidste døbte han Kaapse Vonkel. Han lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, eksperimenter med kombinationer af jordbund og druesorter – i et forsøg på at opnå den bedste kvalitet. Siden 1983 har det været Frans Malans tre sønner, som styrer Simonsig Estate, og hver af dem har en meget defineret rolle. Pieter Malan tager sig af marketing og salg i mere end tyve lande verden over, mens François Malan forvalter dyrkningen af familiens tre ejendomme med i alt 300 ha., hvoraf de 70 ha. producerer frugt til eksport. Det er den yngste bror Johan, som har ansvaret for vinificeringen af vinene på Simonsig Estate, godt hjulpet af François, da de begge er uddannede på Stellenbosch-universitetet for vindyrkning og ønologi. Distriktet Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed. Vinen Hos Simonsig aftappede man den første Sauvignon Blanc i 1978, men det er først i løbet af de sidste 10 år, at druens fulde potentiale er blevet udnyttet i området. Studier af hver parcels struktur kombineret med nye typer Sauvignon vinstokke (kloner) og nye måder at beskære planterne på, har givet bedre druekvaliteter, som i sidste ende har betydet bedre vine. Sauvignon Blanc “Sunbird” fra Simonsig er en utroligt spændende vin. I duften finder man åbne og intense klassiske aromaer for Sauvignon med nuancer af eksotiske frugter (lime, kærlighedsfrugter og grønne figner) og grøn peber. I smagen har vinen en perfekt balance mellem sødmen fra de modne druer samt strukturen og sprødheden. Det er en vin, som “skærer” flot igennem, og som derfor vil egne sig godt til fisk, skaldyr i sauce – evt. med eksotisk præg eller til f.eks. kylling eller kalkun i en hvid sauce. Sauvignon fra Simonsig vil også egne sig fint som et lille glas til velkomst, til en kold buffet eller til receptioner.