Beskrivelse
Unik, naturligt ren italiensk likørspecialitet fra skræl af solmodne sicilianske økologiske citroner.
Producenten I 1966 grundlagde Alfons Walcher familiens destilleri “Maso” i Turmbachhof i Alto Adige i Sydtyrol. Destilleriet ligger nær Appiano ved vinvejen i Alto Adige, og stedet har været i familiens eje i nu 9 generationer. Det var også her, at Alfons Walcher destillerede sin første grappa og brændevin – alt sammen fra en lille, gammeldags alambic-kedel. Grappa og andre typer spiritus fra Walcher er lavet med druer fra vinproducenten Alois Lageder, som man har samarbejdet med i flere år. Området Alto Adige er begunstiget af perfekte klimatiske forhold – kombinationen af ca. 280 solskinsdage om året og kølige nætter gør, at druerne her udvikler en ganske særlig kompleksitet. I dag er det sønnen Theodor Walcher, der står for destilleringen og produktionen hos Walcher. Hans mangeårige ekspertise gør, at firmaets produkter i dag befinder sig på øverste kvalitetshylde inden for spiritus. Walcher-familien laver både konventionelle og økologiske produkter. Det er primært produkter tilhørende sidstnævnte kategori, som vi har hjemtaget i vores sortiment. Da de kom til Italien, blev grækerne så imponerede af Italien som vinland – og især over de mange vindistrikter – at de kaldte landet Oenotria – vinens land. Produktionen af vin går derfor meget langt tilbage. Før grækerne var etruskerne kendte for deres dygtighed i vin, og senere var romerne med til at systematisere produktionen og handlen med vin. Vinproduktionen har haft stor betydning for italiensk landbrug under hele middelalderen, og dette helt op til vore dage. Som det også var tilfældet i mange andre europæiske lande har kirken – med sine mange klostre – haft stor indflydelse på udbredelse og udvikling af vintraditionen. Ca. 792.000 ha. vinmarker er fordelt over hele landet. Dog er de nordligste områder som Piemonte, Veneto og Toscana de mest kendte.
Vinen:
LIMONCELLO LIQUER BIO
Unik, naturligt ren italiensk likørspecialitet fra skræl af solmodne sicilianske økologiske citroner. Duften af friske limefrugter åbner en smagsoplevelse med et perfekt spil af sødt og surt. Den behagelige, harmoniske finish efterfølges af en efterklang, der afspejler den fulde aroma af den sandsynligvis bedst kendte tropiske frugt. Dets reducerede sukkerindhold og moderate alkohol gør det endnu mere attraktivt.
Server Limoncello biologico godt kølet, men ikke fra fryseren.