Beskrivelse
Denne Amarone er netop frigivet og er årgang 2012
Det er kun i de bedste årgange der produceres en Bacco Amarone. Denne Amarone er varmere, frugtigere og mere kraftigere end de andre Amaroner, og med en undertone af lakrids.
En robust, fyldig, varm vin, der passer perfekt til steg og vildt, fra lammesteg til svinemørbrad, prøv den også til alle hårde oste og vinen er helt perfekt, når den nippes til samtaler i slutningen af et måltid.
Vi anbefaler at fjerne proppen et par timer tidligere eller “ilte” med en karaffel.
Vinene er produceret på de klassiske druer Corvina, Rondinella og Molinara og stokkene er op til 35 år gamle. Vinen er lagret 5 år på store gamle fade, undervejs undergår lidt af vinen lagring på på små fade. Efter tapning er vinen lagret minimum 1 år på flaske før frigivelse.
Familien Aldegheri har arbejdet i hjertet af det smukke Valpolicella-distrikt med lidenskab og engagement siden 1956, hvor vingården kom i familiens eje.
Idag drives vingården af to generationer som hver især har deres opgaver. Konstant udvikling af teknologi og fokus på vinmarkerne er med til hele tiden at øge kvaliteten. Valpolicella er det overordnede navn givet til fire små dale, dannet i oldtiden, da gletschere i Lessinia bjergene smeltede og store vandmasser søgte nedad.
Kombinationen af frisk bjergluft og milde briser fra Garda søen skaber et vidunderligt og naturligt mikroklima og ideelle forhold for vindyrkningen. Området er de senere årtier blevet kendt for deres passito vine – tørring af druer til Amarone og Recioto. Vine som altid er blevet fremstillet her men om verden og især Danmark virkelig har fået øjnene op for.
Aldegheri er både traditioner, nytænkning, moderne teknologi samt stor forkærlighed og respekt for naturen og der produceres en bred vifte af kvalitetsvine.