Beskrivelse
Skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Stor stoflighed og sødmefuld.
En 3 liters flaske (jeroboam/dobbelt-magnum) er en imposant, smuk størrelse, der vækker positiv opsigt på receptionsbordet eller til den store familiemiddag.
Producenten:
’Collezione di Famiglia’ er husets topvin, hvor der er puslet om alle detaljer. Barone Montalto dyrker Nero d’Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druerne naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, der tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso. Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års barriques, som mikrooxiderer denne antioxidante drue uden at bidrage med markante aromatiske komponenter.
Vinen:
På indersiden finder man en kraftfuld, fyldig og blød siciliansk rødvin produceret på øens ‘egen’ drue, nero d’avola, som i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed.
Barone Montalto Passivento ’Collezione di Famiglia’ kan med stort velbehag nydes nu til de stege- eller gryderetter.