Beskrivelse
Smoke smager som en varm sommerdag på heden; en mildt røget single malt whisky lavet på ren vestjysk maltbyg røget over lokalt høstet tørv og lyng. En fuldblods terroir-whisky, der blidt blæser sanserne omkuld.
Stauning Smoke er essensen af destilleriets innovative New Nordic whisky-filosofi: Brygget på rene lokale råvarer. Maltet på åbent gulv. Røget over tørv og lyng fra landskabet omkring Stauning. Dobbelt-destilleret på små pot stills over åben ild. Lagret på 1st Fill vin- og spiritusfade.
Resultatet er en elegant og raffineret whisky, der med sin blide røgsmag og komplekse karakter emmer af klitterne, heden og vinden ved Vesterhavet.
Smag
Smagen af summende bier og hedens lyng på flaske. En mild røg fra et åbent bål blander sig med med elegante noter af citrus og honning. I munden vokser en fyldig smag af tobak, nødder, vanille og friske krydderurter frem.
Værd at vide
Tørv er tusinder af år gammel vegetation, som bliver presset sammen i tætte lag og bruges som brændsel.
Denne brændsel benyttes ikke til varme, men til at lave smagfuld røg til whiskyen. Tørven får karakter af det landskab, den er skabt af. Derfor bruger Stauning kun brændsel fra lokale tørvemoser.
Vi blander tørven med tørrede lyngplanter, der er høstet på hedelandskabet omkring Ringkøbing Fjord. Lyng giver whiskyen en mild og aromatisk røgsmag.
De bedste lokale råvarer og mest traditionelle produktionsmetoder:
Signatur whisky
Vores terroir-røgede signatur single malt whisky
Lokal
Destilleriet på byg fra markerne omkring Stauning
Røget med både lokal tørv & lyng
Autentisk
Maltet på gulvet i destilleriet
Kompleksitet
Modnet på en blanding 1st Fill bourbon-fade, 1st Fill Madeira-fade, 1st Fill Jamaica rom-fade og nye amerikanske egetræsfade
Karakter
Dobbeltdestilleret i små kobberkedler over åben ild
Ufiltreret
Bundfald kan forekomme
Håndlavet
100% håndlavet i destilleriet – udelukkende ved brug af lokale råvarer