Beskrivelse
Kilometer lang eftersmag – aromaer af svesker, dadler, ahonsirup, nødder og julekrydderier.
J H Andresen er et lille, portugisisk ejet portvinshus med danske rødder.
1991 er året, hvor man første gang kunne hilse på denne vin og samtidigt vinke farvel til Warszawapagten og Sovjetunionen. Det er med andre ord længe siden, og det indgyder en vis portion respekt, når vinen tappes på flaske efter 24 års fadlagring og oven i købet kan sælges en pris, der ikke kræver godkendelse af kreditforeningen.
Den friske tappedato er en garanti for en Colheita i optimal stand, da de lagrede tawny-typer ikke vinder ved yderligere lagringen efter tapningen. De taber blot langsomt lidt spændstighed og balance, som årene går.
24 års nænsom, oxidativ lagring har givet en forrygende mahognifarvet vin med stor intensitet og kilometerlang eftersmag. Aromatisk går vinen i retning mod syltede svesker, dadler, arme riddere m. dyr ahornsirup, ristede trænoter, kandiserede nødder og julekrydderier. På én og samme tid er vinen tæt og intens men samtidigt har den via de flygtige syrer en vægtløs kvalitet over sig.
Mens de fleste vil nyde en vin som denne uden andet end godt selskab og måske en skål nødder, så er det også en dejlig ledsager til desserter med karamelliserede elementer, marcipan, kaffe og/eller nødder. Valnøddeiscremen er også i sikre hænder…
Til serveringen anbefaler vi en temperatur på 13-19° (køligst en sommerdag) samt et godt hvidvinsglas, der er rummeligt nok til, man får den fulde duftoplevelse.
Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 2-5 uger – længst på køl.
Tappet på 50 cl. flasker, leveret i gaverør.