Beskrivelse
Andresen Fine White
Let sødme og drueidentiske aromaer, citrus samt lidt honning og mandel.
Vinifikationen foregår i Douro-dalen, her går traditioner, forskning og et af Portugals mest moderne vinifikationscentre hånd i hånd for at skabe de ideelle betingelser for fremstilling af kvalitetsportvin. Der anvendes aromatiske grønne druer, omtrentligt lige dele Viosinho, Verdelho, Malvasia og Rabigato. Chief winemaker Pedro Sá har stoppet gæringen med ca. 100 gram restsukker i den gærende vin, så man opnår en god balance mellem sødme, syre og alkohol.
Farven er lys med strejf af grønne nuancer og smagen er krydret med let sødme og drueidentiske aromaer, citrus samt lidt honning og mandel.
Serveres ved 8-14 grader alt efter anvendelsen.
Husk at bruge et godt hvidvins glas til formålet; snapseglas og andre vinforbrydelser duer ikke!
White Port nydes oftest som aperitif – eventuelt blandet med tonic, en skive citron (Port-tonic) og isterninger.