Beskrivelse
En meget elegant, frisk og aromatisk vin af lime og passionsfrugt. God frugtsødmen alt i alt en lækker og charmerende vin.
Producenten
Det er få vinfirmaer i Australien, der har en lang historie bag sig, men Brown Brothers er et af dem. John Francis Brown grundlagde firmaet i 1885, på en tid hvor australsk vindyrkning ikke var noget, man skabte sig en levevej på, og hovedindtægten blev derfor skabt gennem fåreavl. Men vindyrkningen greb om sig, og i 1934, da sønnen John Charles gik ind i firmaet, ejede familien Brown ca. 14 ha. vinmarker omkring byen Milawa. Far og søn var foregangsmænd hvad angik integration af nye druesorter i Australien. De gik i det stille og foretog forsøg med forskellige sorter og fandt frem til hvilke, der egnede sig bedst til det australske klima. Den dag i dag arbejder John Charles Browns 3 sønner: John Graham, Peter og Ross intenst med integration af nye sorter i forskellige mikroklimaer på firmaets 310 ha. vinmarker. Firmaets ihærdighed på området nyder stor respekt i hele Australien.
Brown Brothers er beliggende i den nordøstlige del af staten Victoria på grænsen til New South Wales nær bjergkæden Great Dividing Ranges. Vindyrkningen koncentrerer sig omkring dalen “King Valley”, der skærer sig ind i bjergkæden og gør det muligt for Brown Brothers indenfor nogle få hundrede kilometer at hente druer, der på en gang er typisk australske på det varme tørre lavland og nærmest “europæiske” i det køligere og mere fugtige højland. Fra “Whitlands” i 800 meters højde hentes Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc samt Pinot Noir. Fra “Banksdale” i 500 meters højde og markerne omkring Milawa i 150 meters højde hentes bl.a. Cabernet Sauvignon, Merlot og Chenin Blanc, og på det varme lavland i 70 meters højde fra marken “Mystic Park” hentes primært Tarrango, Orange Muscat og Shiraz men også Chenin Blanc.
Vinen
Druerne til Riesling Cella door Release hentes på vinmarken Crouchers, nabo til Whitlands, begge i en højde af 800 m., på skråningen af det, man kalder “Victorian Alps” Det kølige klima gør, at man først høster Rieslingen midt i april her opnår druen en sædvanlig aromatisk, dybe og elegance. Gæringen foregår på ståltanke, og vinen er aftappet umiddelbart efter.
En meget elegant, frisk og aromatisk vin i duften, med Rieslings klassiske nuancer af lime og passionsfrugt. De samme karakterer kommer også i smagen, hvor mineraliteten giver god modvægt til frugtsødmen. En lækker og charmerende vin.
Serveres som aperitif, til asiatiske retter, til skaldyr eller fisk. Også velegnet til fjerkræ eller kalv i lyse saucer.