Beskrivelse
Vinen er meget umiddelbar, sprød og delikat med lækre, saltede og mineralske toner. En meget appetitvækkende rosé. Producenten Lenottis vingård ligger i udkanten af byen Bardolino lige ved Gardasøens bred i umiddelbar nærhed af de smukke bakker omringet af vinmarker og oliventræer. Det er netop søen, som giver området sit ganske særprægede mikro-klima, som nærmest er perfekt til vindyrkning. Kældrene er bygget i fuld harmoni med det smukke landskab og er udstyrede med meget moderne vinificerings- og aftapningsfaciliteter. Men skabelsen af gode vine starter allerede i vinmarkerne, og derfor bruger Lenotti megen tid på dyrkningen og udvælgelsen af vinstokkene. Druerne er høstet separat i de forskellige produktionsområder, og hver parcel bliver vinificeret for sig. Det sidste er ikke bare et tilfældigt markedsføringsnummer men et helt klart valg om at udvikle hvert område, hver parcel eller druekarakter så meget som muligt. http://www.lenotti.com Distriktet Valpolicella-distriktet er uden tvivl det mest berømte vinområde i Veneto og er kendt verden over, både for sine almindelige rød- og hvidvine og for sine Ripasso’er, Amaroner og Recioto-vine. Det smukke, bakkede distrikt, med nogle af Venetos flotteste, historiske “villaer”, starter umiddelbart nordøst for Verona og breder sig mod vest til Bardolino DOC nær Gardasøen. Både landskabet, højden, jordbunden og de klimatiske forhold veksler fra sted til sted, og det forklarer de mange forskellige vinstilarter man finder i Valpolicella. De fleste producenter har i dag forstået, at et lille udbytte og en selektering af de parceller, man dyrker vin på, er bedre for kvaliteten, som generelt er blevet højere i distriktet. De klassiske druesorter i området er Corvina, Rondinella og Molinara, som benyttes til både almindelige Valpolicella DOC-rødvine, Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Superiore DOC (med min. ét års lagring) samt Valpolicella Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella DOCG og Recioto della Valpolicella DOCG. De to sidste er bedst, når de kommer fra Classico-området og når man har prioriteret druen Corvina i blandingen. Vinen Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella samt 20% Molinara) til denne Chiaretto Bardolino “DECUS” er hentet på Lenottis vinmarker ved landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda nær Gardasøen. Alle parcellerne er beplantet efter “pergola” eller “espalier” systemet, som sikrer druerne en perfekt modning og tillader kølige vinde fra Gardasøen at suse gennem rækkerne. Det afkøler og tørrer druerne og beskytter dem mod bl.a. skimmelsygdomme. Jordbunden på de forskellige parceller består hovedsageligt af knuste moræne-sten, sand, ler og kalk, en sammensætning som er perfekt til vindyrkning, og er en af hemmelighederne bag områdets særlige kvalitet. Straks efter en separat plukning af hver druesort bliver druerne skånsomt mast og macereret med deres skind i 15-20 timer. Efter presningen bliver mosten gæret separat i ståltanke. Vinen sammenstikkes følgeligt og lagres vinteren over på rustfrie ståltanke. Rosé “DECUS” er en nyhed hos Lenotti og produceres kun i et begrænset antal flasker. Den har en flot, sart pink farve, og i duften finder man sarte aromaer af fersken og hindbær. I smagen er vinen meget umiddelbar, sprød og delikat med lækre, saltede og mineralske toner. En meget appetitvækkende og charmerende rosé med masser af lækre nuancer, som vil passe godt til f.eks. sydlandske retter. Prøv den også til pizza, til pasta- eller risottoretter med fisk, skaldyr eller til lyst kød.