Beskrivelse
Først en smule lukket i glasset, men lidt iltning bringer en eksplosion af delikate nuancer af mango, papaya og passionsfrugt. Velour og kødfuldhed.
Producenten
Ejendommen Dr. Thanisch Erben Müller-Burggraef med besiddelser, i den verdensberømte Berncasteler Doctor, er en af de traditionelt berømte ejendomme i Mosel dalen. Tanisch familiens tradition for at dyrke vin, kan dateres mere end 350 år tilbage. Vinificering, lagring og tapning af firmaets vine, foregår stadig i den 350 år gamle Berncasteler Doctor Cellar, der giver ideelle betingelsermed en konstant temperatur på 8 9 grader celcius.
Ejendommen Wwe. Dr. Thanisch Erben Müller-Burggraef er sammensat af 12 ha. Af de bedste vinmarker. 95 % er beplantet med Riesling, som den hvide drue. Gennem de sidste år har virksomheden dristet sig til også at producere rødvin. I dag beplantes 5 % derfor med Pinot Noir.
Gennem de sidste 5 år har virksomheden taget yderligere skridt til at forbedre kvaliteten. Ved omhyggelig beskæring af vinstokkene for at nedsætte høstudbyttet. Ingen brug af kunstgødning. Ingen vanding. Selektiv håndplukning over flere uger. Hver Vinmark bliver høstet 3 4 gange, således at alle druer plukkes ved den optimale modenhed. Gennemsnitligt høstudbytte er 5.500 l. pr. ha.
Distriktet
Både historisk og vinmæssigt er Mosel i Tyskland et utroligt spændende område, med gamle romerske byer som Trier, Trittenheim, Bernkastel og Traben-Trarbach. Landskab, historie, vin og gastronomi går op i en højre enhed omkring småbyer langs floden Mosel, hvor der ofte i løbet af året er anledning til fest. Måske for at glemme, hvor vanskeligt vindyrkningen er til dagligt på disse ekstreme stejle bakker, hvor alt arbejde tager ekstra tid.
Det er distriktets jordbund af skifer og det særprægede klima, som her giver perfekte dyrkningsforhold for vin. Skiferstene kan udgøre klippeformationer af mere eller mindre lodrette lag, men kan også bestå af smuldrende sten. Forskellen kan betyde meget for jordbundens evner til at tilbageholde regn og for vinplantens mulighed for at skyde dybe rødder. Kølige nætter, morgentåge omkring floden Mosel og dens mere beskedne biflode Saar og Ruwer, og normalt en hel del sol op ad dagen giver temperaturændringer, som fremmer finesse, mineralitet og renhed i vinene. I Mosel bruger man hovedsageligt druen Riesling.
Vinen
Vinmarken Berncasteler Doctor ligger lige først på skråningen bag landsbyen Bernkastel og må siges at være en af de mest berømte vinmarker i Tyskland. Denne stejle skråning vender perfekt mod vest-sydvest, hviler på en sten- og sandholdig jord, som opmagasinerer solvarmen om dagen og afgiver den om natten. Dette sikrer en optimal modning, som sammen med de 80 år gamle vinstokke giver utroligt koncentrerede og komplekse vine.
De håndplukkede druer presses køligt umiddelbart efter ankomst til kælderen. Gæringen foretages naturligt med druernes egen gærkultur. Efter en modning på ståltanke og et kort ophold på træfade, foregår klaringen ved naturlig bundfældning. Der foretages ingen filtrering.
Berncasteler Doctor er først en smule lukket i glasset, men lidt iltning bringer en eksplosion af delikate, aromatiske nuancer med god sprødhed og mineralitet. Her fanger man toner af mango, papaya og passionsfrugt. I smagen har vinen markens klassiske sprødhed og finesse, kombineret med velour og kødfuldhed. En kæmpe vin, hvor frugtsødmen harmonerer flot med syren.