Beskrivelse
Smagen er struktureret, med god tannin og samtidig god velour. Her kommer karakterer af røde/mørke frugter også flot igennem.
Producenten
Det var i 1970, at familien Guibert faldt over en smuktbeliggende vingård tilhørende familien Daumas. De tilkaldte Henri Enjalbert – berømt geolog på Bordeaux universitet – for at lave jordbundsanalyser. Det var ham, som i 1971 opdagede de ganske specielle forhold, der gjorde området til et “ideelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine”.
Familien Guibert dyrker vinmarkerne i fuld respekt for naturen. Dels er de mere end 50 små vinmarker flot integreret i naturen, omringet af områdets klassiske “guarrigue”, en blanding af lav skov og krat med egetræer, jordbærbuske, gran, vilde pistacie-træer, vilde roser, gyvel, vild timian, lavendel og meget andet.
Dels bliver alle parceller dyrket uden anvendelse af kunstgødning (man bruger i stedet kompost) eller kemi, og med løbende pløjning for at undgå at bruge ukrudtsmidler. Også med bygningen af produktionslokaler og kældre er der taget hensyn til naturen: De er bygget under jorden, så de ikke forstyrrer landskabet.
Distriktet
Allerede i 780 blev de første vinmarker anlagt langs åen i dalen Gassac i Hérault området i Languedoc. Initiativtageren var dengang en af Karl den Stores nærmeste, St. Benoit dAniane. Ret hurtigt fik Gassac dalen med det enestående kølige, lokale klima stor berømmelse for sine unikke vine.
En kuriositet i Gassac-dalen er i øvrigt de ca. 40 forskellige druesorter, som findes. Flere af dem på upodede prephylloxera vinstokke med druer, der stammer fra Israel, Portugal, Schweiz, Armenien, Madeira m.fl… Nærmest et museum.
Vinen
Moulin de Gassac/Pont de Gassac har sin egen historie: Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder.
Druerne til Pont de Gassac Rouge består af ca. lige del Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot som høstes på skråninger nær landsbyen Villeveyrac, hvor undergrunden er tør og fattig kalksten. Druerne er udvalgt fra vinstokke som er min. 35-40 år gamle. Vinen er gæret efter en klassisk, lang Médoc-gæring og bliver derefter modnet i ståltanke.
Vinen har en flot, fed, ruby farve. Duften er kompleks med toner af røde frugter og lidt solbær. Man fornemmer helt klart Cabernet Sauvignon. Smagen er struktureret, med god tannin og samtidig god velour. Her kommer karakterer af røde/mørke frugter også flot igennem.
Server den til rødt kød, lam og dyrevildt.