Beskrivelse
Smagen indledes af sarte kanelnoter, der toner over i nøddeagtige nuancer. Det er potent elegance, der klinger ud i et let krydret udtryk med et strejf af peber.
Michter’s historie starter i 1753. Efter forbudstiden gennemgik virksomheden en turbulent periode, inden de i 1990’erne fik nye ejere, som har løftet kvaliteten. Der er fokus på alle detaljer i produktionen, men på specielt 5 områder adskiller de sig fra andre producenter: 1. De tørrer træet til deres fade under åben himmel i op til fire år. 2. De toaster deres fade ved lav varme, og resultatet er en blødere whiskey. 3. De tapper whiskeyen på fadene ved 51,5%, hvilket er lavere end normalt. Det betyder, at de skal bruge flere fade, og whiskeyen dermed får mere fadkontakt. Desuden får de også et bedre produkt i kraft af mindre fortynding efter lagring. 4. De hæver og sænker løbende temperaturen i deres lagerbygning (“heat cycling”), hvilken gør, at whiskeyen presses ud i træet når temperaturen stiger og tilbage igen, når den falder. 5. De analyserer hvert enkelt batch nøje og tilpasser filtreringen til hver batch for at bevare mest muligt af smagen, mens de fjerner uønskede dele. Resultatet er whiskey af meget høj kvalitet, som har vundet stor international anerkendelse. Deres bourbon er et “Small Batch”-produkt, hvor de blender maksimalt 20 fade pr. batch, hvilket stiller store krav til hvert eneste fad, da et dårligt fad ikke kan skjules i mængden.
Mere om US1 Sour Mash.
I 70’erne og 80’erne var Mitcher’s Sour Mash Whiskey destilleriets bedst sælgende produkt. Derfor var der mange, der ærgrede sig, da Mitcher’s i 1989 måtte dreje nøglen om. Det var slut med Small Batch Sour Mash indtil 2012, hvor produktionen blev genoptaget. Tilbage er den karismatiske karakter og den store kompleksitet.
Sour Mash refererer til måden, hvorpå whiskeyen fremstilles. Det sker ved at tilsætte noget af “sour mash” fra forrige gæring til den næste omgang – lidt på samme måde, som når man bager med surdej.
Hvordan smager US1 Sour Mash?
Smagen indledes af sarte kanelnoter, der toner over i nøddeagtige nuancer. Det er potent elegance, der klinger ud i et let krydret udtryk med et strejf af peber.