Beskrivelse
Smagen er tør og præcis, med god sprødhed og mineralitet samt med nuancer af citrusfrugter, hyld, grønne æbler og kiwi.
Vinene i serien Missetti er udvalgt af østjysk Vinforsyning/VINOBLE og aftappet herhjemme i samarbejde med Georg Bestle (grundlagt 1892, Kongelig Hofleverandør). Vinene skal være klassiske repræsentanter for hver deres område i Italien, og deres kvalitet skal give ‘value for money’.
Da de kom til Italien, blev grækerne så imponerede af Italien som vinland – og især over de mange vindistrikter – at de kaldte landet Oenotria – vinens land. Produktionen af vin går derfor meget langt tilbage. Før grækerne var etruskerne kendte for deres dygtighed i vin, og senere var romerne med til at systematisere produktionen og handlen med vin. Vinproduktionen har haft stor betydning for italiensk landbrug under hele middelalderen, og dette helt op til vore dage. Som det også var tilfældet i mange andre europæiske lande har kirken – med sine mange klostre – haft stor indflydelse på udbredelse og udvikling af vintraditionen. Ca. 792.000 ha. vinmarker er fordelt over hele landet. Dog er de nordligste områder som Piemonte, Veneto og Toscana de mest kendte. Områder som Apulien, Sicilien og Friuli er ved at komme frem.
Vinen har en blank, lysgylden farve, og det er de liflige, aromatiske og en smule eksotiske toner – klassisk for de 3 sydfranske druesorter man anvender – som dominerer i duften. Smagen er tør og præcis, med god sprødhed og mineralitet samt med nuancer af citrusfrugter, hyld, grønne æbler og kiwi. Den slutter med en god liflighed og saltede toner, som vil gør den perfekt til retter med alt godt fra havet. Prøv den også til asiatiskinspirerede retter eller til pasta og risotto.