Beskrivelse
Frugtrig, krydret og kompleks, og fadkarakteren er subtil og harmonisk, mens de bløde runde tanniner sørger for en flot finish.
Producenten
I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile. Montes var de første til at anlægge vinmarker på skråninger som i Europa i Apalta regionen, og man var de første til at plante Syrah druen i Colchagua – eksempler som mange andre sidenhen har fulgt.
Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin kommer fra vinmarkerne, og kun 20% opnås i kælderen. Man arbejder derfor systematisk og struktureret i alle skridt fra vinmark via kælder til den færdige vin.
“Fra start har vores filosofi været at fremstille vine af højeste kvalitet, men det skal være under hensynstagen til miljøet og vores folk. Vi ønsker at udvikle en bæredygtig kultur i alle faser af produktionen.”, siger man hos Montes.
Montes opnåede deres første “National Wine Industry Sustainability Code” certificering i 2011.
Distriktet
Colchagua Valley er sammen med Maipo Valley blandt de mest kendte vinområder i Chile. Mange mener, at det er Colchagua, der lægger jord til Chiles bedste vine. Området ligger ca. 180 km. syd for hovedstaden Santiago og blev i 2005 kåret til Worlds Best Wine Region af Wine Enthusiast. Vinmarkerne er primært placeret ved foden af Andesbjergene, og selvom man er relativt tæt på Ækvator (34. breddegrad er tættere end noget europæisk vinområde), køler Stillehavet og den kølige Humboldt strøm området ned, og gør det perfekt til vindyrkning.
Vinen
Alpha Carmenère er lavet på Carmenère og Cabernet Sauvignon (10%) fra et køligt område i Colchagua. Carmenère, der er en af de 6 originale Bordeauxdruer, giver en fyldig, krydret og elegant vin med bløde tanniner, De 10% Cabernet Sauvignon tilsættes for at give ekstra kompleksitet og øget lagringspotentiale. Gæringen foregår på ståltanke og vinen lagres derefter i 12 måneder i nye og brugte franske fade, inden vinen aftappes ufiltreret.
Vinen har en flot, dyb rubinrød farve. I duften finder man friske mørke bær som solbær og brombær, men der er også et strejf af blåbær, mørk chokolade og sort peber. I munden er den frugtrig, krydret og kompleks, og fadkarakteren er subtil og harmonisk mens de bløde, runde tanniner sørger for en flot finish.
Server den ved 18 grader til rødt kød, lam (gerne lammekoteletter) eller grillet svinekød. Kan fint nydes nu, men kan også gemmes i mindst 10 år fra høståret.