Beskrivelse
Klassiske nuancer af ristet brød, nødder og tørrede frugt, men også mere liflige og eksotiske toner af vilde blomster, citrusfrugter og abrikoser.
Producenten
I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile. Montes var de første til at anlægge vinmarker på skråninger som i Europa i Apalta regionen, og man var de første til at plante Syrah druen i Colchagua – eksempler som mange andre sidenhen har fulgt.
Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin kommer fra vinmarkerne, og kun 20% opnås i kælderen. Man arbejder derfor systematisk og struktureret i alle skridt fra vinmark via kælder til den færdige vin.
“Fra start har vores filosofi været at fremstille vine af højeste kvalitet, men det skal være under hensynstagen til miljøet og vores folk. Vi ønsker at udvikle en bæredygtig kultur i alle faser af produktionen.”, siger man hos Montes.
Montes opnåede deres første “National Wine Industry Sustainability Code” certificering i 2011.
Distriktet
Aconcagua Valley har fået sit navn efter det imponerende Aconcagua bjerg, der med sine 6.956 meter er det højeste i bjerg på de amerikanske kontinenter. Dets snedækkede top er ikke blot ualmindeligt smukt, det giver også livsvigtig vand til området. I det indre af dalen plantes der hovedsageligt røde druer, mens de kystnære, køligere områder (f.eks. det nye sub-distrikt Aconcagua Costa) primært beplantes med hvidvinsdruer og Pinot Noir. Potentialet her er enormt.
Vinen
Sparkling Angel er sammensat af Pinot Noir (70%) og Chardonnay, som hentes i Aconcagua Costa, på den 45 hektar store Zapallar mark, blot 7 km fra Stillehavet og den kolde Humboldt strøm. Her har man nærmest skubbet til grænsen for, i hvor kølige omgivelser, man kan opnå modne, kvalitets-druer. De kølige temperaturer og den ler- og stenholdige undergrund giver utrolige koncentrerede og aromatiske druer.
Vinen er lavet efter den klassiske “Méthode Traditionelle”, hvor vinen gennemgår en anden gæring på flaske, for Sparkling Angel i en periode på 36 måneder! Det er længere tid end normalt (ofte fra 9 til 18 mdr.) for denne type vine, og det giver derfor en ganske Vinen
Sparkling Angel er sammensat af Pinot Noir (70%) og Chardonnay, som hentes i Aconcagua Costa, på den 45 hektar store Zapallar mark, blot 7 km fra Stillehavet og den kolde Humboldt strøm. Her har man nærmest skubbet til grænsen for, i hvor kølige omgivelser, man kan opnå modne, kvalitets-druer. De kølige temperaturer og den ler- og stenholdige undergrund giver utrolige koncentrerede og aromatiske druer.
Vinen er lavet efter den klassiske “Méthode Traditionelle”, hvor vinen gennemgår en anden gæring på flaske, for Sparkling Angel i en periode på 36 måneder! Det er længere tid end normalt (ofte fra 9 til 18 mdr.) for denne type vine, og det giver derfor en ganske enestående mousserende vin. Boblerne er små og vedvarende, og i duften er vinen både frisk, frugtrig og intens. I smagen finder man både klassiske nuancer af ristet brød, nødder og tørrede frugt, men også mere liflige og eksotiske toner af vilde blomster, citrusfrugter og abrikoser. Den slutter med en god harmoni mellem tørhed, frugtkarakter og struktur.
Brug Sparkling Angel som aperitif, til festlige lejligheder, men også til skaldyrs- og fiskeretter eller til sushi.. Boblerne er små og vedvarende, og i duften er vinen både frisk, frugtrig og intens. I smagen finder man både klassiske nuancer af ristet brød, nødder og tørrede frugt, men også mere liflige og eksotiske toner af vilde blomster, citrusfrugter og abrikoser. Den slutter med en god harmoni mellem tørhed, frugtkarakter og struktur.
Brug Sparkling Angel som aperitif, til festlige lejligheder, men også til skaldyrs- og fiskeretter eller til sushi.