Beskrivelse
Smagsindtryk, der leder tankerne hen mod eksotiske bananer og ananas.
Xaymaca Special Dry er arketypen på en “oldschool” Jamaica-rom. 100% pot still-destilleret og med udtryksrige smagsindtryk, der leder tankerne hen mod eksotiske bananer og ananas. En rom, der bør nydes som en god whisky, eller til cocktails, der kræver lidt røg og tørhed. Xaymaca er lagret på tidligere cognacfade.
Farve: Ravgylden
Duft: Meget kompleks. Let røget, modne frugtnoter (banan, appelsin, ananas) og let urtesmag, vanilje og bagværk
Smag: Tør med en blomsteragtig og frugtig profil: pære, grape, modne æbler, kokosmælk, brød og nødder.
Plantation – Maison Ferrand
Plantation Rum-serien omfatter et unikt og bredt udvalg af gammel kvalitetsrom fra Caribien. Den enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stil, alt efter hvor i Caribien de stammer fra. De traditionelle destillationsmetoder i Caribien varierer fra plantage til plantage. Pot still-destillation giver en blød, fyldig og aromatisk rom, hvorimod man ved kolonnedestillation får en let, saftige rom. Friskhøstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses, og sukkerrørssaften udvindes. Denne sukkerrørssaft varmes forsigtigt op bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udmønter sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdigfermenterede melasse indeholder omkring 6-10% vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillationsapparater, alt efter hvor i Caribien rommen stammer fra.