Beskrivelse
Smagen af flødekaramel, vanilje, kokos og marcipan er yderst velbalanceret af en hvid rom at være.
The Real McCoy 3 års rom er produceret på Barbados af Richard Seale, Foursquare Distillery.
Rommen er fadlagret i minimum tre år og er måske i øjeblikket den bedste hvide rom på markedet. Når rommen kommer ud af egetræstønden har den naturligvis en lys ravfarve som stammer fra egetræet. Man fjerner derfor farven med et kulfilter, men bevarer den komplekse smag og aroma.
I næsen får man en let citrus samt florale overtoner. Derudover en behagelig vanilje, subtil egetræ og muskatnød. Yderst elegant duft! Smagen af flødekaramel, vanilje, kokos og marcipan er yderst velbalanceret af en hvid rom at være. Eftersmagen er forholdsvis lang og byder på ristet kokos og smøragtige noter.
The Real McCoy Rum er en romserie i tre forskellige udgaver, som hædrer legenden Bill McCoy.
Bill McCoy var det man under forbudstiden i U.S.A. kaldte for en “rum runner”. Forbudstiden (1920-1933) var et landsdækkende alkoholforbud i U.S.A., som gjorde det ulovligt at sælge alle former for alkohol. Bill McCoy sejlede derfor tøndevis af rom fra Caribien for at lægge anker få kilometer ud for den amerikanske østkyst. Her lå Bill McCoy og hans skib i internationalt farvand, og kunne derfor på lovlig vis sælge rom til alle de tørstige amerikanere, som sejlede ud på havet for at købe spiritus. Mange andre “rum runners” begyndte at praktisere samme forretning som McCoy, men Bill blev med tiden kendt for kun at sælge den bedste spiritus og dette blev kaldt “The Real McCoy®”.
Manden bag The Real McCoy-romserien hedder Bailey Pryor.
Bailey har fundet frem til hvor Bill McCoy fik sin rom fra, og stedet var Barbados. I flaskerne finder du derfor Barbadosrom fra destilleriet Foursquare. Destilleriet Foursquare var oprindelig en sukkerplantage og kan dateres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet. Navnet stammer fra en firkantet sø som ligger i nærheden af plantagen. Foursquare var leveringsdygtig i sukker og rom helt op til 1984. Herefter betød hårde tider i sukkerbranchen at man måtte lukke, men godt 10 år efter fabrikkens kollaps kom familien Seale ind i billedet og købte bygningerne, grunden og det tilbageværende lager af rom. Med i købet fik familien også rettighederne til en række rombrands som fabrikken havde opbygget tidligere, blandt andre Doorly’s, og kun et par år efter opkøbet begyndte man på ny at lave rom på den gamle plantage.
Sammen med Richard har Bailey udviklet en klassisk Barbadosrom, som overholder McCoys idé om aldrig at “forfalske” rommen ved at tilsætte sukker, karamelfarve eller smagsstoffer. Dette har resulteret i en rom som er en klassisk kombination af kolonne og pot still destillater. Aldersbetegnelsen du ser på de tre labels er ligeledes den egentlige tid, som rommen har tilbragt i brugte bourbontønder af amerikansk eg. Her er ikke tale om soleralagret rom.
Dette er et autentisk og gennemsigtigt romprodukt.
Barbados water når det er bedst!