Beskrivelse
Masser af mørk frugt, som kirsebær, blomme, mocca og diskret fadpræg, hvor de bløde tanniner giver en fin balance og eftersmag.
Producenten
Trentham ligger 15 kilometer fra Mildura i Victoria. Det ligger et sted, der i 1930’erne blev brugt til fåreavl. I slutningen af 40’erne omlagde man til planteavl, og de første vinmarker blev plantet i 1952. I 1960 købte Murphy familien ejendommen, og man fokuserede på citrustræer, grønsager og druer til hedvin. Gradvist ændrede man fokus og plantede vinstokke, som trivedes sublimt i undergrunden af rød ler og kalksten. Samtidig kunne man hente vand i den nærtliggende Murray River.
Den første “rigtige” årgang var i 1984, hvor man fremstillede vin af 6 tons druer. I 1988 etablerede man det nuværende Trentham Estate, og siden da er det kun gået én vej. I dag har man kontrol over 45 ha. vinmarker, et state-of-the-art vineri, der håndterer 5.000 tons druer. Man har også etableret Cellar Door faciliteter for besøg, smagninger og salg samt åbnet en anerkendt restaurant på vingården.
Kulminationen er foreløbig, at James Halliday i sin 2015 udgave af Australian Wine Companion, giver huset de maksimale 5 stjerner.
Vinen
River Retreat tager sit navn efter de sårbare vådområder i det sydøstlige Australien, og for hver flaske solgt, giver man et biddrag til at bevare det unikke økosystem.
Druerne til vinen er 100% Shiraz og høstes ved optimal modenhed, hvorefter de mases, macererer og gærer i syv dage med regelmæssig remontage for at udtrække farvestoffer og aromaer. Herefter lagrer vinen i 6 måneder. 30% på nye udvalgte fade af amerikansk (60%) og fransk eg (40%), resten på tanke af rustfrit stål, inden aftapning.
Vinen har en rød-violet farve. I duften finder man mørke bær som solbær og blåbær og et strejf af chokolade og hvid peber. I smagen er der masser af moden, mørk frugt som kirsebær og blomme, mocca og diskret fadpræg, hvor de bløde tanniner giver en fin balance og eftersmag.
Det er en rigtig kød-vin. Glimrende til rødt kød, men også rigtig god til mad fra grill og er bredt favnende – også til typiske hverdagsretter.