Beskrivelse
Distriktet
Kystområdet syd for Livorno i det vestlige Toscana kaldes Maremma og har i mange år produceret grøntsager og frugter. I dag har Maremma udviklet sig til et af de bedste vindistrikter i Italien. Områdets beliggenhed langs kysten giver et varmt klima, som dog bliver påvirket af kølige briser fra havet og er således perfekt til de internationale druesorter, området netop er kendt for: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Syrah, men nu også Chardonnay, Viognier, Vermentino og Sauvignon Blanc.Jordbundsforholdene er ret unikke og består af to forskellige typer. Den første kaldes terre brune (mørk jord) og består især af sandholdig lerjord og ler (uden sten eller kalk), og den anden terre bianche (hvid jord) med ler og sand men også kalk og et stort antal småsten og sten i forskellige størrelser.
Producenten
Ingen anden vinproducent har i de sidste 50 år haft så meget indflydelse på den internationale vinscene som Angelo Gaja. Han er ofte blevet kaldt for ‘Kongen af Piemonte’, og har været bannerfører for alle kvalitetsorienterede vinproducenter – ikke mindst i Italien, naturligvis.Midt i 1990’erne tog han udfordringen op i Toscana. Først med Brunello-ejendommen ‘Pieve di Santa Restituta’ og siden (i 1996) fik han – efter lange og seje forhandlinger – endelig held af at købe en ganske bestemt ejendom mellem Bolgheri og Castagneto Carducci i Maremma. Processen havde stået på nogle år, da den daværende ejer var meget svær at overtale til at lade sin ejendom sælge, hvilket gav Angelos kone idéen til ejendommens navn, ‘Ca’ Marcanda’ (på piemontesisk dialekt: Huset hvor man tinger om noget).Efter overtagelsen blev 60 ud af 80 hektar vinmarker nyplantet med bl.a. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Vermentino og Viognier, og opførelsen af et topmoderne vineri kunne færdiggøres 6 år senere.