Beskrivelse
Syrah IGP har en flot aroma med nuancer af modne, røde frugter og en fyldig og kødfuld stil i smagen
Den gamle klassifikation Vin de Pays (VdP – landvine) blev i 2009 lavet om til Indication Geographique Protegée (IGP- beskyttet landområde). Samtidig åbnede man op for muligheden for at skrive på etiketten, hvilke druesorter man anvender i vinen.Listen over de regionale områder, som må bære IGP-klassifikationen, opdateres løbende af det statslige Comité National IGP. I dag er der ca. 170 IGP-vinområder i Frankrig. Ofte er vine i klassifikationen IGP (som de fleste stadig – kærligt – kalder Vin de Pays) værd at interessere sig for, da de for det meste kommer fra mindre kendte distrikter, eller områder som ligger lige udenfor mere berømte appellationer.
Syrah IGP fra Yves Cuilleron laves på druer dyrket på enkelte parceller som ligger i dalen nedenfor Chavanay kommunen, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Her finder man sandholdige lag blandet med aflejringer, som egner sig perfekt til Syrah druen.Et par uger inden høsten fjerner man en del af bladene på vinstokkene for at give en bedre eksponering mod solen. I løbet af sommeren praktiserer man en grøn høst, hvor de klaser, som ikke er fuldt udviklede, bliver fjernet. Høsten foretages manuelt og en kraftig selektering af druerne foretages. Druerne bliver afstilkede og mast, og gæringen foretages på åbne gæringskar i en periode på ca. 2 uger med druernes naturlige gær. Derefter bliver vinen modnet i 8 måneder på en blanding af 20-30 hl. tanke og barriques af 225 l.Syrah IGP har en flot aroma med nuancer af modne, røde frugter og en fyldig og kødfuld stil i smagen. Den giver allerede meget i sin ungdom og slutter meget delikat i munden med toner af friske krydderier.Den bør serveres ved 12-14 grader og vil egne sig fint til forretter med patéer, røget skinke og andet pålæg.