Beskrivelse
Aromatisk, frugtrig og ukompliceret, med nuancer af kirsebær, hindbær og ribs. Vinen slutter med god struktur og harmoni – ret charmerende.
Producenten
Weingut Rieger ligger i Buggingen-Betberg syd for Freiburg, i den sydlige del af Baden. Vinhuset har en lang tradition for vindyrkning, og i dag er ikke mindre en 4 generationer beskæftiget på stedet. Det sikrer en stabil kontinuitet i produktionen og en fortrolighed med de parceller, man dyrker vin på. Vinmarkerne dækker 14 hektarer, som alle er dyrket biodynamisk, hvorfor alle vine er både økologisk (Ecovin) og Demeter certificerede.
Man anvender områdets klassiske druesorter Grauer Burgunder (25% af beplantningen), Spätburgunder (25%), Gutedel (22%), Weisser Burgunder (10%), men også f.eks. Chardonnay, Gewürztraminer, Riesling, Müller-Thurgau, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Merlot. De ældste vinstokke på gården er ca. 50 år gamle, og produktionen holdes mellem 90 hl./ha. for basisvinene til ca. 50 hl./ha. for topserien “Selektion Rieger”. Kælderen er udstyret med moderne vinificeringsudstyr, som er med til at give vinene den personlighed, finesse, kompleksitet og modningspotentiale, de er kendte for.
Distriktet
Baden er Tysklands sydligste vindistrikt og landets 3. største. Det strækker sig langs den østlige bred af Rhinen (hvor Alsace i Frankrig ligger på den vestlige bred), starter ved foden af det nordlige Schwarzwald og slutter ved den schweiziske grænse. Distriktet består af otte “Bereich” – subdistrikter, hvor Kaiserstuhl, Ortenau, Badisches Frankenland og Badische Bergstasse/Kraichgau er de mest kendte.
De mest anvendte druesorter i området er den røde Spätburgunder (Pinot Noir) (ca. 37%), Müller-Thurgau (18%), Grauburgunder (10%), Riesling (7%) og Weisser Burgunder. Nyere forskning omkring dyrkning af druer og klimaændringer giver Franken gode ods i fremtiden m.h.t. produktion af rødvine – netop det som mange vinbønder i området er blevet dygtige til. Landskabsmæssigt og vinmæssigt er det et meget interessant område.
Vinen
Serien “Lust auf” (lyst til) samler “vine, som er til at drikke og nyde, og ikke til at filosofere over”, som producenten selv udtrykker det! “Lust auf Rot” er sammensat af Regent (75%) og Spätburgunder. Druesorten Regent er en krydsning af hvidvinsdruen Diana og druerne Pinot Noir og Chambourcin, oprindeligt foretaget i Pfalz. Regent er uden tvivl en kommende stjerne, som i dag ikke kun dyrkes i Tyskland men også i Californien, Ontario, Australien… og i øvrigt også i Danmark! Druerne til “Lust auf Rot” hentes på diverse parceller på Weingut Riegers biodynamiskdyrkede vinmarker Betberger og Maltesergarten, hvor vinstokkene er 10-25 år gamle. Vinen er gæret på ståltanke og modnet i 1,5 år på store, brugte træfade (900-1500 l.), som ikke påvirker vinen for meget med træ.
“Lust auf Rot” er en aromatisk, frugtrig og ukompliceret, rødvin. I duften finder man nuancer af kirsebær, hindbær og ribs. Smagen er sprød og frugtrig, men let røgede toner og en diskret, krydret karakter. Vinen slutter med god struktur og harmoni – ret charmerende. En vin man hurtigt kommer til at holde af.
Serveres til buffeter, pålæg, pastaretter, pizzaer, fjerkræ, svinekød eller kalv.