Beskrivelse
Efter omhyggelig lufttørring afstilkes druerne og presses meget blidt i de første dage af februar.
Herefter gærer druemosten og skallerne i lang tid. Efter flere omgange overføres vinen til store egetræsfade i cirka to år.
Lagringen fortsætter i yderligere 12 måneder på nye franske egetræsfade. Vinen lagres efterfølgende i flasken i seks til otte måneder.
Med sin fantastiske duft af kirsebær og et strejf af lakrids, er dette kongen til vildt mad tilberedt i saucer.
Desuden er den på grund af sin robuste karakter, en ideel ledsager til modne oste og krydret mad.
Familien Aldegheri har arbejdet i hjertet af det smukke Valpolicella-distrikt med lidenskab og engagement siden 1956, hvor vingården kom i familiens eje.
Idag drives vingården af to generationer som hver især har deres opgaver. Konstant udvikling af teknologi og fokus på vinmarkerne er med til hele tiden at øge kvaliteten. Valpolicella er det overordnede navn givet til fire små dale, dannet i oldtiden, da gletschere i Lessinia bjergene smeltede og store vandmasser søgte nedad.
Kombinationen af frisk bjergluft og milde briser fra Garda søen skaber et vidunderligt og naturligt mikroklima og ideelle forhold for vindyrkningen. Området er de senere årtier blevet kendt for deres passito vine – tørring af druer til Amarone og Recioto. Vine som altid er blevet fremstillet her men om verden og især Danmark virkelig har fået øjnene op for.
Aldegheri er både traditioner, nytænkning, moderne teknologi samt stor forkærlighed og respekt for naturen og der produceres en bred vifte af kvalitetsvine.