Beskrivelse
Dyb og koncentreret smag, med nuancer af honning, appelsin, vanilje og abrikos – en eksplosiv vin.
J H Andresen er et lille, portugisisk ejet portvinshus med danske rødder.
Når man ser vinens farve, kan man undres, om det virkeligt er en white port eller en tawny port, da den dybgyldne glød ikke indikerer, der er brugt grønne druer. Men den er god nok; den smukke farve opnås hovedsageligt gennem oxidation og årtiers fordampning.
Master blender, Álvaro van Zeller, har skabt en skøn 20 Year Old White Port med basis i gamle, hvide portvine, lagret på ældre 600 liters egefade. I disse har druernes oprindelige karakter over tid veget pladsen for ædle lagringsaromaer.
Duft og smag har dybe og meget koncentrerede nuancer af honning, appelsinblomst, vaniljesyltet abrikos, appelsinolie samt lidt fernis. Der er ingen påtrængende sødme – den fungerer som en perfekt integreret bestanddel i en meget intens helhed. En markant fordampning har koncentreret aromaerne, så man i dag kan nyde en eksplosiv vin, der imidlertid ikke er for meget af det gode. Det er nemlig her, kældermesterens og blenderens evner viser sig.
Nydes uden tilbehør eller til en crème brûlée, nøddetærte eller foie gras terrine.
Serveres ved 12-16° i gode hvidvinsglas.
Indeholder 50 cl.
92 points Robertparker.com
“The NV 20 Year Old White Port was bottled in 2016 with 103 grams per liter of residual sugar. It is a blend of 40% Códega, 25% Malvasia Fina, 20% Rabigato and 15% Arinto. Almost like a tawny in richness, this is lovely, balanced, surprisingly dry-ish and lingering on the finish. Understated, but showing complex flavors, it is pretty delicious as well as intriguing.”
TWA#227, oktober 2016