Beskrivelse
Valpolicella Superiore er lavet på områdets klassiske druer Corvina og Corvina grossa (70%) samt 20% Rondinella, Croatina og Oseleta, som hentes i Illasi-dalen, hvor en undergrund af gamle aflejringer består især af småsten, ler og muld. Kun de bedste klaser håndplukkes og transporteres til vingården i små, flade plastikkasser Her gennemgår druerne en stabil tørring i ca. 45 dage i et specielt indrettet rum, med et ventilationssystem, som er udviklet af Dal Forno.
Efter en yderligere selektering af klaserne i slutningen af tørringen, bliver druerne skånsom mast og gæret på ståltanke med automatisk omrøring i 15 dage. Efter en yderligere maceration i nogle dage, får vinen lov at bundfælde naturligt. Herefter modner vinen i 24 måneder i nye barriques. Efter en sammenstikning af vinene fra de forskellige fade og en let filtrering aftappes vinen og gennemgår derefter en flaskemodning i kælderen i 24-36 måneder, før den sælges.
Dal Fornos Valpolicella får virkelig en luksusbehandling, som gør, at vinen er i en klasse for sig. Farven er dyb, mørkerød. Duften er uhyre koncentreret, med dybe nuancer af solbær, blåbær, mørke kirsebær, chokolade og træ. I smagen er vinen ligeledes kødfuld og intens, med masser af bærnuancer, krydderier og en smule frugtbrændevin til sidst. Den bliver mere afrundet med iltningen.