Beskrivelse
Utrolig koncentreret, dyb vin med nuancer af små røde og sorte bær og Savigny-les-Beaunes klassiske velour og lange eftersmag.
Producent:
Familien Maldant har siden 1895 og i fem generationer produceret vin i Ladoix-Serrigny samt i et par nabokommuner. Men det var først i 1998, at man selv begyndte at aftappe en del af vinene på flaske og selv forestod salget af disse. Før solgte man hele produktionen til vinfirmaer/negocianter, som stod for aftapning og videresalg – en praksis som tidligere var det mest almindelige i Bourgogne, og som stadig praktiseres i dag men dog i stadigt mindre og mindre omfang.I vinmarkerne prioriterer man manuelt arbejde og pløjning, og har således bl.a. afskaffet anvendelse af ukrudtsmidler. Hele høsten foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til vingården. I kælderen er alt indrettet således, at man fuldt ud kan fremelske de forskellige appellationers særlige kvaliteter og stilarter i vinene.Domaine Jean-Pierre Maldant er kendt for at frembringe klassiske, komplekse og potentialerige Pinot Noir-vine, som er i en klasse for sig.
Distriktet
Savigny-les-Beaune hører med til Côtes-de-Beaune området og ligger nordvest for byen Beaune. Selve landsbyen er en af de smukkeste i Bourgogne og var før i tiden centrum for vinhandlen i Bourgogne. Selvom de fleste vinfirmaer nu er flyttet til Beaune eller Nuits-Saint-Georges, fornemmer man stadig i byen Savigny en stemning af storhed.Appellationen Savigny-les-Beaune dækker i dag ca. 350 ha., og jordbunden varierer meget fra sted til sted. Den består hovedsageligt af kalk blandet med sten og grus. Rødvinene fra Savigny hører til blandt de bløde vine i Bourgogne med meget bouquet og parfume. De er ikke så elegante som vine fra kommunen Beaune, men de modner godt og hurtigt.
Vinen
1er Cru-vinmarken ‘Aux Fourneaux’ ligger øst for selve landsbyen Savigny og grænser nærmest til Pernand-Vergelesse mod Aloxe Corton. Navnet (‘ved ovnene’) er gammelt og kommer af, at man allerede for flere århundrede siden fandt antikke kulovne på stedet, som måske blev bugt til jernproduktion. I hvert fald indeholder undergrunden her stor koncentrationer af jernmalm, blandet med ler. Kun den øverste del af marken er klassificeret som 1. Cru. Domaine Jean-Pierre Maldants parcel er kun på 0,30 ha. og er beplantet med 70 år gamle vinstokke!Både gæringen og modningen (14 måneder) foregår på klassiske Bourgogne træfade (228 l.). Det giver en utrolig koncentreret, dyb vin med nuancer af små røde og sorte bær og Savigny-les-Beaunes klassiske velour og lange eftersmag. Med alderen får vinen ofte toner af skovbund og læder. Essensen af Pinot Noir!