Beskrivelse
Tør, meget sprød, med friske, eksotiske toner. Det er en meget appetitvækkende vin.
Producenten
Konrad Wines ejes af ægteparret Konrad & Sigrun Hengstler og deres to sønner Conrad og Carlo. Konrad & Sigrun immigrerede i sin tid fra Tyskland for at hellige sig vinproduktion i Australien, men efter nogle år på det varme kontinent vendte de næsen mod mere vante temperaturforhold i New Zealand. I 1996 opkøbte de 20 ha. jord i Wairau Valley og 10 ha. i Waihopai Valley – begge markbesiddelser beliggende i Marlborough regionen. Markerne blev først og fremmest beplantet med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, men siden er der også kommet Chardonnay og Riesling.
I alle årene har man haft fokus på bæredygtig dyrkning af druerne i et område, hvor vindyrkning godt kan give store udfordringer. Somrene kan være ekstremt tørre, men bl.a. ved kort beskæring af vinstokkene kan man begrænse drypvandingen betragteligt. Vinstokkene beskyttes mod frost gennem vindmølle og sprinkleranlæg. Konrads vinmarker i Waihopai Valley er nu alle dyrket efter certificeret økologisk landbrug (Biogro nr. 5221) og man er i gang med overgang til økologi på de andre vinmarker i Wairau Valley.
Distriktet
Marlborough, hvor Waihopai Valley og Wairau Valley ligger, er i dag helt klart New Zealands mest anderkendte vindistrikt. Dalene strækker sig langs Waihopai River (biflod til Warau) og Wairau River, som forsyner vinmarkerne rigeligt med vand i et ellers ret tørt område (under 300 mm. regn i vækstsæsonen). Undergrunden i området består hovedsageligt af stenaflejringer efter tidligere gletsjere samt ler og sand. Den store variation af jordtype giver store forskelle i vinene, men generelt er betingelserne perfekte til vindyrkning.
Klimaet i Marlborough regionen hører til i den kølige ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen i den varmeste sommermåned januar på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end Champagne i Frankrig. Frost om natten kan være det overvejende problem for vinbønderne, især om foråret, når de sarte skud udvikles og om efteråret, hvor planten (og især druerne) kan blive ødelagt. Heldigvis sikrer solen høje temperaturer i dagtimerne, og denne veksling er faktisk meget gunstig for modningen af druerne. Den sikrer meget aromatiske og mere delikate vine.
Vinen
Sauvignon Blanc “Hole In The Water” (HITW) er en ny hvidvin hos Konrad, som udelukkende laves på Sauvignon Blanc-druer, der kommer fra ejendommens vinmark “Island” (hvoraf vinens navn). Marken er beliggende på Rapaura-undergrund, nær Warau River i området Wairau Valley, og er i overgang til at blive økologisk certificeret i lighed med Konrads øvrige markbesiddelser. “Island” giver altid vine med den meget klassiske karakter af hyld og passionsfrugt, som er typisk for Marlborough-vine.
HITW-Sauvignon er både gæret og modnet på ståltanke for at bevare druens friske og sarte aromaer og den klingende, rene karakter. Farven er lysgylden, med grønligt skær. Duften er meget umiddelbar og aromatisk, med nuancer af stikkelsbær, citrusfrugter, passionsfrugt og litchi. I smagen er vinen tør, meget sprød, med friske, eksotiske toner. Det er en meget appetitvækkende vin.
Servér den som aperitif, sammen med skaldyr eller fisk, til pasta eller retter med kylling eller kalvekød i hvide saucer – gerne asiatisk inspirerede.