Beskrivelse
Vinen er meget elegant, med nuancer af ferskner og grønne pærer. I smagen er den tør og frisk, med god struktur og mineralitet og samtidig en god fylde.
Producent
Weingut Rieger ligger i Buggingen-Betberg syd for Freiburg, i den sydlige del af Baden. Vinhuset har en lang tradition for vindyrkning, og i dag er ikke mindre en 4 generationer beskæftiget på stedet. Det sikrer en stabil kontinuitet i produktionen og en fortrolighed med de parceller, man dyrker vin på. Vinmarkerne dækker 14 hektarer, som alle er dyrket biodynamisk, hvorfor alle vine er både økologisk (Ecovin) og Demeter certificerede.Man anvender områdets klassiske druesorter Grauburgunder (25% af beplantningen), Spätburgunder (25%), Gutedel (22%), Weissburgunder (10%), men også Chardonnay, Nobling, Regent, Muskateller, Gewürztraminer, Riesling, Müller-Thurgau, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Merlot. De ældste vinstokke på gården er ca. 50 år gamle. Kælderen er udstyret med moderne vinificeringsudstyr, som er med til at give vinene den personlighed, finesse og kompleksitet, de er kendte for.
Distriktet
Baden er Tysklands sydligste vindistrikt og landets tredje største. Det strækker sig langs den østlige bred af Rhinen (hvor Alsace i Frankrig ligger på den vestlige bred), startende ved foden af det nordlige Schwarzwald og ned til den schweiziske grænse, hvor det slutter. Distriktet består af otte ‘Bereich’ – subdistrikter, hvor Kaiserstuhl, Ortenau, Badisches Frankenland og Badische Bergstasse/Kraichgau er de mest kendte.De mest anvendte druesorter i området er Spätburgunder (Pinot Noir), Müller-Thurgau, Grauburgunder, Riesling og Weissburgunder. Nyere forskning omkring dyrkning af druer og klimaændringer giver Baden gode ods i fremtiden med hensyn til produktion af rødvine – netop det som mange vinbønder i området er blevet dygtige til. Landskabsmæssigt og vinmæssigt er det et meget interessant område.
Vinen
Pinot Noir Blanc de Noirs laves på druer, som kommer fra vinmarken Britzinger Sonnhole, hvor vinstokkene er 29 år gamle og vokser på en ler- og sandholdig undergrund. Høstudbyttet holdes nede på ca. 75 hl/ha., og dyrkningen foretages efter biodynamiske principper. Når man presser skindet fra den blå Pinot Noir drue, kan man lave en hvid most, hvilket er tilfældet med denne Blanc de Noirs. Vinen er meget elegant, med nuancer af ferskner og grønne pærer. I smagen er den tør og frisk, med god struktur og mineralitet og samtidig en god fylde. Den slutter med bid og god fedme. Serveres til salater, fisk samt fjerkræ og kalv i hvide saucer. Serveringstemperatur: 8°C.