Beskrivelse
Domaine Francois Lumpp
Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991, hvor de besluttede at dele ejendommen og vinmarkerne. François Lumpps hustru, Isabelle, der oprindeligt arbejdede som lærer i byen, blev efterhånden mere og mere involveret i arbejdet på gården. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag ligger vingården og kældrene i udkanten af byen Givry, med vinparcellen ‘Le Pied du Clou’ lige i baghaven. De i alt 9,5 ha. vinstokke er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ‘La Brûlée’, Petit Marole, ‘Clos du Cras Long’ og ‘A Vigne Rouge’.François Lumpp nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte Givry vinene op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de førhen druknede i. Vejen til dette har i årenes løb været konstant i vinmarkerne på Domaine François Lumpp, med en udvælgelse af de bedste parceller, plantning af de optimale kloner, en næsten pertentlig pleje af vinstokkene for at opnå sunde druer og en ny beskæringsteknik indført i 2013, som holder planten mere sund og samtidig begrænser udbyttet. Siden 1995 har man desuden standset brugen af ukrudtsmidler. Ved sygdoms- og insektbekæmpelse – og kun når det er absolut nødvendigt – bruger man kun midler eller teknikker, som er godkendte i forbindelse med økologisk dyrkning.