Beskrivelse
Den er ikke for voldsom, og en del af dens charme er den gode balance mellem friskhed og en utrolig, nærmest “fløjlsagtig” eftersmag.
Producenten
Château d´Hébertot i Pont l´Evêque var blandt de første slotte, der fik tilladelse til at destillere æblecider til “Eau de Vie de Pommes”. I 1741 giftede kongens personlige rådgiver Henri François d´Aguesseau sig med arvingen til Château d’Hébertot, Françoise de Nollet, og siden da har husets produkter båret hans navn. Hele produktionen er klassificeret som Appellation d´Origine Contrôlée Pays d´Auge den fornemmeste betegnelse i området.
Distriktet
Det franske nordvestlige område Normandiet minder i grunden en hel del om Danmark, både klima- og landskabsmæssigt. Distriktet producerer ingen vin men derimod nogle af Frankrigs mest berømte oste (Camembert, Livarot, Pont-lEvêque) og frugter af høj kvalitet. I Normandiet finder man stadig nogle af Frankrigs ældste æblesorter, som bl.a. anvendes til fremstilling af Cidre, Pommeau og Calvados. Æblerne anvendes også klassisk i områdets gastronomi. Især distriktet Pays dAuge nær havnebyen Honfleur er kendt for siden 1500-tallet at producere fremragende Cidre lavet på områdets traditionelle æblesorter.
Calvados’en
Marquis d´Aguesseau XO er en meget ren, delikat og harmonisk Calvados med en pragtfuld duft og smag af modne æbler. Den er ikke for voldsom, og en del af dens charme er den gode balance mellem friskhed og en utrolig, nærmest “fløjlsagtig” eftersmag. Kvaliteten af denne XO Calvados er sublim, og kun meget sjældent slipper så fin spiritus ud af Normandiet